BIG DATA – Sæsonoptakt




Senere i dag (kl. 18:15) går spillerne på isen til sæsonens første træningspas.

Vores efterretninger siger, at det bliver med fuldt hold, så der er ingen grund til ikke at kigge en tur fordi en dejlig kold skøjtehal og se alle de nye spillere på isen for første gang.


Hvad kan vi forvente?

I lighed med de tidligere år har vi vurderet spillertruppen og vi giver vores bud på, hvad vi skal forvente af de forskellige spillere.

Som noget nyt så har vi til denne sæson også vurderet alle de øvrige klubbers styrke.

Vi følger i morgen op med en artikel om styrkeforholdet i ligaen samt en vurdering af. hvordan vi tror, at holdet vil klare sig i denne sæson. Stay tuned…

Ligesom sidste år, så starter vi med to målmænd, syv backer og 13 forwards. Lad os kigge lidt på de udskiftninger der er foretaget – og hvad vi skal forvente at den nye trup.

Målmændene

Målmandsteamet er intakt. Det betyder, at det fortsat er med Thomas Lillie som klar førstekeeper – og med Jon Lee-Olsen som som reserve.

Sidste år var begge spillere ud med skader, og vi havde faktisk fem forskellige keepere i brug. Lad os håbe, at dette ikke sker i år.

RIK-talent som backup for backuppen

Vi vil nok se RIK-talentet, David Grubak, træne med holdet i perioder,og blive brugt som backup, hvis Jon Lee-Olsen igen skulle blive skadet.

Grubak har netop været med U20-landsholdet til turneringen i Slovakiet, hvor han stod kampen mod værtsnationen (Danmark tabte 4-2).

LÆS MERE: CHL-trøjerne er klar – se dem her

Lillie i fokus

Vi har valgt at vurdere de to målmænd op imod deres præstationer fra sidste år.

Her leverede Lillie en GAA på 2.38, hvilket var den trediebedste i ligaen sidste år (Nielsen og Galbraith var bedre) – altså var de tre bedste keeper i sidste sæson danske.

I denne sæson får Lillie også konkurrence fra Georg Sørensen, der skal vogte målet i Aalborg Pirates.

Dermed er det første gang i siden 2010/2011, at der er flere danske førstekeepere end imports.

Lillies redningsprocent i grundspillet var kun 89,0%. Den lave GAA skyldes primært, at vi sidste år lykkedes med at holde modstanderne ned på 22 skud per kamp (sæsonen før var dette tal 29!!!).

På Champagnebugten mener vi, at dette var en af de mest væsentlige årsager til succesen sidste år.

Lillie spillede stærkt i playoff og havde her en redningsprocent på 90.9%, så lad os håbe på, at han i dette års grundspil kan komme til at ligge lidt højere end 89,0%.

Jon Lee-Olsen startede kun inde i tre kampe sidste år, så datagrundlaget er ikke så validt, men vi tror alligevel, at han vil være i stand til at holde hans gode statistiktal på 2.58 (GAA) og en redningsprocent på 90.5%, da han primært vil blive brugt i kampene mod bundholdene.



Forsvaret

Hvor målmandsteamet er intakt, så der er væsentlige udskiftninger på backsiden, hvor Mathias Røndbjerg og Morten Jensen i år skal prøve kræfter med Allsvenskan hos Kristianstads IK, og Tim Daly er rykket til Bolzano i EBEL-ligaen.

At skulle erstatte to ligalandsholdsspillere i backlinien med andre danskere af samme kvalitet, var på forhånd en næsten umulig opgave.

Selvom spillere som Anders Krogsgaard, Sebastian Bergholt og Simon Grønvaldt har skiftet klub henover sommeren, så havnede ingen af disse spillere i Rungsted.

Vurderingen i den sportslige ledelse må have været, at de danske kvalitetsspillere er for dyre i forhold til, hvad man kan få importsspillere til.

En ny Morten Jensen?

I stedet for har man valgt at hente unge Mikkel Persson til klubben. Mikkel er 20 år og har de to seneste sæsoner spillet ungdomsishockey i Finland for Jukurits U20-hold.

I sidste sæson var han den næstbedst producerende back med 28 points i 50 kampe, vi må derfor forvente at se en ung offensiv back, der er vant til spilletid i powerplay og i kampenes vigtige faser.

Men han har ikke spillet kampe på seniorniveau i de to år i Finland, så det bliver spændende at se, om han er klar til at tage ansvar på seniorniveau.

Muligheden for at han kan udvikle sig i den danske liga, som Morten Jensen gjorde, er helt klart tilstede.

Persson bliver dermed den eneste nye dansker i backlinien.

LÆS MERE: Odds: Rungsted skal levere overraskelsen i CHL

Raskob og de store forventninger

Det bliver nok den nye Willie Raskob, der er størst forventninger til. Og han har også noget at leve op til, hvis han skal levere på det niveau, som Tim Daly gjorde i sidste sæson.

Der er ingen tvivl om, at han er hentet ind som den offensive back, der skal levere point.

Raskob var den mest producerende back i sidste sæson i Kansas City Mavericks i ECHL med 55 point i 76 kampe. Dermed blev han den tredje mest producerende back i hele ECHL.

Raskob er altså fra en højere hylde, end den som Daly blev hentet fra.

Spørgsmålet er bare, om han bliver lige så succesfuld i Metal Ligaen som Tim Daly.

Det må tiden vise, men det bliver nummer 51, som I skal holde holde øje med på blueline.

Med til Raskobs statistikker er også en -19 i +/- statistikken. Den næst dårligste på hans hold i sidste sæson. Det virker som om, at han skal have hjælp af den defensiv back.

Vi vurderer, at man i første omgang prøver han sammen med Simon Fredriksson, der løste netop denne opgave yderst tilfredsstillende sidste sæson.

Alternativet er at sætte Raskob sammen med den anden nye back, Shane Hanna, der lige som Fredriksson ser ud til at have sine forcer i det defensive.



Hvad bliver Hannas rolle?

Hanna kommer direkte til Rungsted fra en fuld sæson i AHL, så vi kan godt sætte forventningerne højt.

Men hvor Raskob har spillet masser af powerplay og har haft masser af spilletid, så var Hanna kun den sjette mest producerende back på Texas Stars, så han har helt sikkert ikke den store erfaring med i at være den spilstyrende powerplayback.

Vi tror alligevel, at den sportslige ledelse vil give Hanna tilliden fra starten af sæsonen til at styre powerplay “to”, altså den plads som Morten Jensen udfyldte sidste år.

Vi forventer altså, at det er de tre importbacker, der skal spille powerplay, hvor den ene powerplayformation bliver derfor med Hanna og fire angribere, mens Fredriksson og Raskob danner backpar i den anden formation.

Kamp om pladserne hos talenterne

Det bliver så en konkurrence mellem Bertram Jelert, Oscar Schulze og Mikkel Persson om, hvem der skal spille hvor.

Men til at starte med, så kunne man tro, at Persson blev sat sammen med Hanna, og at det så blev Joachim Holten Møllers opgave at styre et tredje backpar sammen med enten Schulze eller Jelert.

Som tingene ser ud lige nu, så kommer både Schulze og Jelert til at skulle spille U20 BVM i begyndelsen af december.

Vi skal derfor forvente, at der kommer en ny Joonas Hurri på dette tidspunkt.

Men alt i alt så vurderer vi, at backlinjen er en del mere urutineret i forhold til sidste sæson og at den dermed ikke holder helt samme styrke.

Som det kan ses af ovenstående oversigt, så tror vi backlinjen falder fra 0.41 PPG til 0.37, hvor det primært er de tre importbacker, der skal levere pointene.



Angrebet

Måske er backlinjen blevet lidt svagere end sidste år, men angrebet ser både stærkere og mere alsidigt ud.

Hvor hele sidste sæson var med “faste”-kæder – og hvor det alene var de to første kæder, der stod for pointene, så tror vi, at dette års trup kommer til at have den bedste bredde i ligaen.

Tilgangen af især Anders Poulsen, men også unge Lucas Andersen, samt fastholdelsen af Fredrik Høeg, der kom til i midten af sidste sæson, giver den sportslige ledelse nogle flere muligheder at sætte kæderne sammen på.

Førstekæden på plads?

Vi er dog ret overbevist om, at T.J. Moore er en direkte erstatning for Charlie Sarault, samt at Mario Lucia er en direkte erstatning for Tyler Fiddler.

Dermed bliver førstekæden T.J. Moore, Mario Lucia og Nikolaj Rosenthal.

Vi forventer, at T.J. Moore skal kæmpe om topscoreværdigheden med Mattias Persson, samt at Lucia og Rosenthal kommer til at ligge på cirka et point per kamp.

Hvem stiger i graderne?

Med Robin Bergman ude af truppen, så tror vi, at det bliver Rasmus Andersson, der bliver sat sammen med Marcus Olsson og Mattias Persson.

Men det er også en mulighed at benytte Anders Poulsen eller William Boysen.

Uanset hvem der får pladsen i svenskerkæden, så er der angrebspotentiale til at stille med to stærke formationer i tredje- og fjerdekæden og rulle på, ligesom man så det igennem hele sidste års playoff.

Kæderne kunne måske se således ud. Poulsen, Høeg, Boysen og Green, Andersen, Gade/Nistrup.

Og hvem ved, måske overrasker Lucas Andersen alt og alle og går direkte ind sammen med Persson og Olsson.



Mindre sårbare

Der er ihvertfald inden tvivl om, at den sportlige ledelse har langt flere muligheder i at sammensætte kæderne, end de havde sidste sæson.

Dermed er vi på angrebssiden meget mindre sårbare overfor skader i år.

Totalt set så forventer vi at angriberne løfter pointgennemsnittet fra 0.62 til 0.65 per kamp.

Totalt set betyder det, at vi kan forvente en pointproduktion på niveau med sidste sæson. Vi tror holdet samlet set laver 404 point i grundspillet.

Det her er Champagnebugtens bud på, hvad hver enkelt spiller kommer til at levere næste år.

Hvad mener du? Hvordan tror du, at kæderne kommer til at se ud? Hvem overrasker mest positivt i den kommende sæson?

HUSK FØRSTE ISTRÆNING ER MANDAG KL. 18:15.

Vi følger op mandag aften på, hvordan kæderne var til første træning, mens vi tirsdag kommer med vores bud på styrkeforholdet i Metal Ligaen i år.



Få dit navn på trøjen

Der er lidt under en måned til deadlinen for trøjesponsoratet.

Vi er godt på vej til at få Champagnebugten og de mange, der støtter op omkring det, på en af kampetrøjerne i den kommende sæson (det bliver dog ikke Champions Hockey League-trøjerne).

Læs mere om indsamlingen til fansponsoratet her.