Høgen blev pelset med tenniscifre

Stimen blev udbygget med tenniscifre, da Rungsted Seier Capital hjemme i Saxo Bank Arena hentede femte sejr i træk. Gæsterne fra Frederikshavn fik en på hatten, da Mattias Persson førte an i 6-0 sejren.

Rungsted var til kampen uden Morten Green. Det forlyder, at Rungsted-kaptajnen er ude i tre til fire uger med en skulder/armskade. I førstekæden var Marcus Nielsen gledet ind i stedet for Green, mens William Nistrup på papiret stod til at udfylde den vakante plads i fjerdekæden.

Nistrup måtte dog se til fra bænken, da Mattias Persson og Jake Hansen i stedet kørte dobbeltskift, når fjerdekæden var på isen.

De hvide høge fra Nordjylland havde Henrik Eriksson med igen efter en kort skadespause. Med fart i skøjterne fik frederikshavnerne en god start på kampen, men et stolpeskud var det tætteste, som de kom på en scoring.

Frederikshavnerne blev dog ikke ved med at have overtaget. Mod slutningen af første periode udnyttede Rungsted deres første powerplay i kampen, da Mikael T. Christensen fandt Robin Bergman fri foran målet, hvilket den svenske måltyv ikke var sen til at omsætte til en Rungsted-føring. Efter målet fik Rungsted neutraliseret frederikshavnernes pres og satte sig på kampen.

Presset fra slutningen af første periode fortsatte efter pausen, så tre minutter inde i anden periode blev føringen udbygget til 2-0. Marcus Nielsen udnyttede, at Frederikshavn-målmand Christian Larsen ikke havde kontrol over pucken og fiskede den, hvorefter den blev sendt tilbage til Morten Jensen, der scorede for anden kamp i træk. Den unge back er i den grad ved at vise takter, der mere end blot udfylder hullet efter Nicolai Weichel.

Bang, bang og tak for kaffe

Lidt over midtvejs i anden periode måtte Frederikshavn-træner Mario Simioni hovedrystende se til, da Rungsted lukkede kampen med to scoringer på lidt over et minut. Først gjorde William Boysen det til 3-0, inden Mikael T. Christensen et minut og 11 sekunder senere i powerplay gjorde det til 4-0. Ja, der gik groft sagt fisk i den for Frederikshavn.

Anden periode blev også endestation for Frederikshavn-keeper Christian Larsen, der måtte se til fra bænken i tredje periode, efter Thomas Lillie havde taget plads i målet.

Persson show

Mattias Persson var kampen igennem en fornøjelse at følge på isen, hvor de 852 tilskuere – eller hovedparten af dem, fik et show af den svenske wing, der ser ud til at have fundet gearet i Metal Ligaen.

Persson var manden bag Rungsteds to scoringer i tredje periode, hvor kædekammeraterne Marcus Olsson og Jake Hansen sikrede tenniscifrene. Andenkæden er efter en lidt sløj start på sæsonen for alvor ved at have fundet takterne sammen, hvor de med hver deres styrker formår at supplerer hinanden.

I sådan en offensiv opvisning kan man nemt komme til at overse den defensive indsats, men med Kevin Lindskougs første shutout i Metal Ligaen (sådan Kevin og tillykke med det!) holdt Rungsted nullet, så der kun er scoret to mål imod Rungsted i de seneste fire kampe.

I hælene på Herning

Sejren sender Rungsted op på andenpladsen, tre point efter Herning på førstepladsen. Herning skal i kamp en enkelt gang, før Rungsted atter skal på isen, når Herlev kommer på besøg.

Stem, stem, stem

Husk at stemme på kampens bedste Rungsted-spiller. Du finder afstemningen på Champagnebugtens facebookside. Klik på de markerede link eller klik HER, for at komme til facebooksiden.