Sejr i skadesbraget sender Rungsted tæt på Final Four

Det holdt hårdt, det var ikke kønt, men hold nu fast der blev knoklet for det, da Rungsted Seier Capital slog SønderjyskE i et opgør, der uden tvivl vil blive husket for dets mange skadede spillere. De mange skadede spillers fravær kunne tydeligt ses på startopstillingen.

Det er dog værd at mærke, at man alligevel henter en sejr i en kamp, hvor fraværet af fem stamspillere var mærkbart. Sejren betyder samtidig, at man med stor sandsynlighed blot er en sejr i de kommende tre kampe fra at sikre pladsen i Final Four.

Hos Rungsted gav fraværet af Morten Green, Marcus Nielsen, Mikael Christensen, Alexander Jensen og Robin Bergman istid til unge William Nistrup og Bertram Jelert.

Lidt som ventet var det Rungsted, der hurtigt fik overtaget i kampen. Hovedparten af spillet foregik i SønderjyskEs zone i første periode. Vi skulle dog forholdsvist langt ind i perioden, før den første scoring kom, da Marco Illemann scorede sit første mål i denne sæson.

Det blev også til 2-0, da Marcus Olsson udnyttede det powerplay, som en tåbelig crosschecking fra SønderjyskEs Frederik Rasmussen havde givet. Rungsted gik dermed til pause foran 2-0 ovenpå en periode, hvor kampen havde tilhørt hjemmeholdet.

2-0 er den farligste føring

Vi har desværre flere gange i denne sæson set, at en 2-0 føring er blevet formøblet. Man kan godt være mere tilgivende denne gang, da de mange skader og rotationer på holdet ikke gjorde arbejdet lettere for Rungsted-spillerne. Det blev heller ikke lettere, da Mattias Persson måtte forlade kampen efter en voldsom crosschecking. Spørgsmålet er nu, om den svenske wing er med igen på fredag, når turen går til det høje nord.

SønderjyskE skal have ros for anden periode, for de lyseblå kom væsentligt bedre ud til anden periode og fangede Rungsted-spillerne. Tog man for let på det efter en overlegen første periode? Måske, men kampen gik fra total Rungsted-dominans til at være vidt åben.

Vi kan ikke rigtigt pakke det ind, men boxplayet har i den grad haft sine savn og mangler denne sæson. Kampen mod SønderjyskE var ikke nogen forskel. Med to powerplayscoringer – på kampens to eneste Rungsted-udvisninger, udlignede SønderjyskE og åbnede kampen fuldstændigt op.

Det er blot at håbe, at boxplayet bliver hevet op, når spillere som Morten Green og Mikael Christensen er tilbage. Uanset hvad så er det et punkt, hvor der bør være fokus i den kommende landsholdspause.

Lukket og slukket

Sejren kom dog i hus midtvejs i tredje periode, da Marcus Olsson susede igennem SønderjyskE-defensiven og smækkede pucken ind bag Kasper Krog.

Set over hele kampen var det synligt, at Rungsteds bedre kvalitet hos de tilbageværende spillere var højere end den hos SønderjyskE, der til kampen manglede ni mand.

Nu gælder det fredagens kamp mod Frederikshavn, inden Hvidovre kommer på besøg søndag. Med en sejr over Frederikshavn, der ligger nummer fem, kan Rungsted reelt indløse Final Four-billetten. Det vil under alle omstændigheder være lækkert, hvis Final Four-deltagelsen er afgjort inden den kommende landsholdspause.