11 kampe spillet – 5 målmænd isen – Unge RIK’ere storspiller
Sidste år var vi igennem et skadeshelvede med masser af spillere ude på samme tid. Men de to målmænd Kevin Lindskoug og Sebastien Feuk stod samtlige kampe.

I år er det pludselig målmandsposten der er hårdt ramt. Efter bare 11 kampe har vi haft 5 målmænd i spil.

Jon Lee-Olsen blev dog allerede skadet i træningskampene. Her blev han registreret for 3 kampe og en redningsprocent på 88,5% og en GAA på 2,33.

Dermed blev målmandsduoen fra sæsonstart Thomas Lillie og Oliver Plain fra RIK’s 1. divisionshold.

Lillie startede de første 6 kampe inde, men måtte udgå skadet efter 46 minutter og 11 sekunder i kampen mod Aalborg Pirates. Dermed blev det til elite-debut til Oliver Plain, der kom ind og blev match-helt med 7 redninger, herunder en straffeslagsredning og var med til at vende 1-2 til 4-2.

De succesfulde 13 minutter og 49 sekunder, var dog ikke nok til genvalg.

Ledelsen var hurtigt ude og lejede den schweiziske målmand Joren Van Pottelberghe i Davos HC. Ikke en hvem som helst, han havde meritter som schweizisk juniorlandsholdsmålmand igennem 4 år og sågar 2 A-landsholdskampe i sidste sæson og en redningsprocent i NLA på 90,5% igennem de to sidste sæsoner.

Men Pottelberghe var rusten og indfriede ikke helt forventningerne. Han kunne tage hjem med et redningsprocent på 88,5% og en GAA på 2,52. Væsentligt under hvad man kunne forvente.

Med Pottelberghe hjemme i Schweiz og Lillie stadig skadet, så skulle man tro, at det ville være Oliver Plain, der skulle i målet i gårsdagens kamp. Men det blev i stedet makkeren på RIK’s 1. divisionshold, David Grubak, der røg på kassen.

Flemming Green havde set ham an til træning, hvor Grubak havde imponeret især i spillet tæt på mål. Grubak takkede for tilliden og leverede en redningsprocent på 96,0%, med 24 redninger på 25 skud.

Man skulle jo ikke tror, at hjælpen var at finde på 1. divisionsholdet, der i gennemsnit har lukket over 5 mål ind per kamp. Men Både Plain og Grubak gjorde det klart bedre end den schweiziske lejesvend. Et bevis på, at det kan betale sig at give plads til de unge spillere.

I morgen skulle Lillie være tilbage som førstevalg, og så kan Plain og Grubak kæmpe om backup-pladsen, frem til Jon Lee-Olsen vender tilbage fra sin skade.

Inden sæsonen vurderede vi målmandsduoen Lillie/Lee-Olsen til at opnå en redningsprocent på 90,7% og en GAA på 2,70.

Desværre er den totale redningsprocent efter 11 kampe kun 89,8%, hvor især Pottelberghe (88,5%) leverede under forventet. Til sammenligning har Quemener (Aalborg) 91,45% og Galansky (Frederikshavn) 93,92% der pt. er vores største konkurrenter på 2. og 3. pladsen.

GAA er dog væsentlig under forventet på 2,27. Dette skyldes dog, at vi kun tillader modstanderne 22 skud på mål, hvor vi havde forventet 29 skud, svarende til hvad holdet tillod i sidste sæson. Flemming Green defensive taktik ser ud til at være en væsentlig årsag til den foreløbige førsteplads.

Thomas Lillie’s GAA er helt nede på 1,89, så med ham tilbage på kassen på tirsdag, så bør det blive endnu sværere for modstanderne at få pucken ind i kassen.