#22: Derfor valgte jeg Rungsted
Rungsted Seier Capital

Rungsted Seier Capital har i denne sæson haft held og evnen til at tiltrække et par danske forstærkninger i form af spillere, der er vendt hjem til Danmark fra ophold i udlandet. En evne der vidner om, at klubben står stærkt, når danske spillere skal vælge klub.

Seneste skud på den stamme er 20-årige Rasmus T. Andersson, der vendte hjem til Danmark efter en længere årrække i svensk ishockey.

– Jeg valgte i starten af sæsonen med at flytte til Kristanstad. De fortalte, at de ville spille mig i en ledende offensiv rolle, med plads til fejl og udvikling trods interesse fra Allsvenskan. De forventninger blev desværre ikke indfriet. Jeg havnede i klemme i et spillesystem, hvor træneren spille fysisk og ikke et hurtigt typisk svensk spil, som passer mig. Jeg fik derfor mindre og mindre spilletid, som sæsonen skred frem og gik i stå i min udvikling. Jeg besluttede derfor med min agent at finde ny klub, og Rungsted virkede som et super alternativ, fortæller Rasmus T. Andersson.

Rungsted Seier Capital var ikke det eneste hold, der forsøgte at få den unge forwards underskrift.

– Ja, nogle hold viste interesse, men det var Rungsted, som jeg fik det bedste indtryk af. Jeg har altid hørt godt om Rungsted og trænerne. Jeg kender desuden flere spillere på holdet, hvilket gør det lettere at komme ind på holdet.

At komme ind som ny mand på et hold så sent på sæsonen kan være en udfordring. Men hvilke forventninger går man som ung spiller ind med, når man skifter til et nyt hold?

– Jeg har ikke fået tænkt så meget over forventninger og så videre. Mine tanker er mest bare at få så meget spilletid som muligt, have det sjovt og udvikles. Jeg vil selvfølgelig også gerne komme så langt som muligt i playoff med Rungsted.

Med fra tiden i Sverige tager den Rasmus T. Andersson trøje nummer 22, som han har båret, siden han flyttede til Sverige, hvor han i denne sæson tog springet som seniorspiller fuldt ud. Her begyndte seniortiden ret godt, inden det endte med, at parterne skiltes.

– Jeg syntes faktisk, at den har været godkendt. Starten i Kristanstad var god, jeg snittede halvandet point per match, indtil træneren ville gå en anden vej. Selvfølgelig skal man ikke skylde skylden på alle andre hele tiden dog.

– Nu håber jeg, at jeg kan tage næste skridt i Rungsted-trøjen. Det handler meget om små de detaljer, som skal optimeres. Spillerne er større og det går lidt hurtigere, så det er ikke noget, som man lærer på bare en dag. Der er mange rutinerede spillere i Rungsted, som man kan kigge på og lære af, fortæller Rasmus T. Andersson, der fik sin Rungsted-debut i fredagens kamp mod Aalborg.

– Aalborg på udebane og tv-kamp i baggrunden var den perfekte debut, det var meget sjovt. Jeg syntes, at det var stabilt. Det tager lidt tid, indtil man kommer ind i tingene og spilsystemet. Jeg prøvede at holde det nogenlunde enkelt. Desværre tog vi for mange udvisninger, hvilket ikke gav os en rigtigt chance for at vinde, siger den nye Rungsted-forward om sin debut.

I weekenden venter der atter Rasmus T. Andersson og holdkammeraterne et par store kampe underholdende kulisser, når Rungsted fredag skal til Odense inden lørdagens kamp mod SønderjyskE.