Andersson jagter Degn’erne og vild sæson
Rasmus Andersson

23-årige Rasmus Andersson har i den grad taget Metal Ligaen med storm, hvor han i sin fjerde sæson hos Rungsted Seier Capital er godt på vej til at levere en af de bedste sæsoner i nyere tid – måske endda den bedste sæson af en dansk Rungsted-spiller.

Andersson er med ni kampe tilbage på sporet af Degn-brødrene og deres præstationer, som står som de to bedste i grundspillet for en Rungsted-spiller, siden man i 2002-2003 begyndte at føre separat statistik for både grundspillet og slutspillet.

Forud for sæsonens sjette og sidste opgør mod Odense Bulldogs har Rasmus Andersson lavet 47 point, hvilket ifølge Eliteprospects faktisk er den 20. bedste sæson af en dansk spiller i grundspillet siden 2002-2003.

Andersson har endda muligheden for at kravle godt op i top 10 på den liste, da grundspillet stadig ikke er færdigt.

Andersson er dermed godt på vej til at hente Lasse Degn, der i 2007-2008 lavede 51 point i 42 kampe, mens der er lidt længere op til Kasper Degn, der i samme sæson lavede 57 point i 42 kampe.

Kasper Degns grundspil i 2007-2008 er den aktuelt femte bedste danske grundspilspræstaiton siden opdelingen – og også den bedste af en Rungsted/Nordsjælland-spiller.Kan Andersson nå det?

Kan Rasmus Andersson nå at hente Degn-brødrene? Ja, det kan han faktisk godt!

Rasmus Andersson har i denne sæson indtil videre holdt et pointgennemsnit på 1.24 pr. kamp, hvilket ikke mindst er imponerende ved, at Andersson primært har fået sin istid i tredjekæden.

Holder det gennemsnit over de resterende ni kampe, så ender Rasmus Andersson på 58 point – altså et mere end Kasper Degn.Bundprop kan give stærkt afsæt

En stærk præstation kan sende Andersson tættere på Degn-brødrene på den interne danskerliste i Rungsted.

I sæsonens hidtil fem opgør mod Odense har Andersson lavet fire point fordelt over to mål og to assister.

Rungsted Seier Capitals modstandere i de resterende ni kampe er:

  • 16/2 – Odense – Rungsted
  • 19/2 – Rungsted – Herlev
  • 23/2 – SønderjyskE – Rungsted
  • 26/2 – Rungsted – Aalborg
  • 28/2 – Aalborg – Rungsted
  • 2/3 – Rungsted – Esbjerg
  • 5/3 – Herlev – Rungsted
  • 7/3 – Rungsted – SønderjyskE
  • 9/3 – SønderjyskE – Rungsted

Statistikkerne er taget fra Eliteprospects og Metal Ligaen, så der tages forbehold for fejl og mangler.