Andersson ude i en måned
Selvom sæsonen allerede har budt på længere skadespauser til Mikael T. Christensen, Thomas Lillie og Jon Lee-Olsen, har Rungsted Seier Capital i manges øjne været godt forskånet for skader. Trods det at der har været og er tale om længerevarende skader, så har det dog ikke været noget nær så slemt som i sidste sæson.

Om det er ved at vende nu, håber vi ikke, men det ser ud til, at Rungsted Seier Capital kommer til at undvære endnu en forward fra tredjekæden i en længere periode. En slashing i sejren over Esbjerg har nemlig sendt Rasmus T. Andersson på sidelinjen med en brækket tommelfinger.

Den hurtige wing kommer med stor sandsynlighed først i kamp igen for Metal Ligaens tophold i begyndelsen af det nye år.

Tænkes der på en erstatning?
Normalt ville vi ikke overveje dette, da der ikke er tale om en skade, der holder Rungsteds Ovechkin ude for resten af sæsonen, men decembers program og situationen i Hvidovre gør alligevel, at det kan blive aktuelt.

Hvidovres konkurs åbner nemlig op for, at der kan hentes en dansk erstatning ind til at udfylde hullet i tredjekæden, der nu mangler to af sine oprindelige tre forwards. Det er netop muligheden for at hente en dansk erstatning ind, der gør, at vi tror, at det kan være en aktuel overvejelse. Det vil være for tidligt på sæsonen at hente en ottende udlænding ind for at erstatte skadede spillere i tredjekæden.

Hvem skal det så være?
Hvis vi holder os til danske forwards, så er feltet af oplagte kandidater hurtigt barberet godt ned. På Hvidovres top 10 finder vi fire danske forwards. Her er bedste mand Anders Schultz, der ved konkursen havde lavet to mål og 10 assists i 21 kampe. Næstbedste mand er Frederik Høeg-Jørgensen, der også kan spille alle forwardpladser. Den 21-årige forward har lavet tre mål og fem assists i 22 kampe. Yderligere er der Nicki Kisum og Magnus Molge, der har lavet henholdsvis syv og seks point.

På baggrund af alder, evnen til at spille flere positioner, produktionen i denne sæson og tidligere meritter, vil Anders Schultz være Champagnebugtens bedste bud på en dansk forstærkning i denne sæson.