BIG DATA-analyse: Sådan er det gået imod Frederikshavn
Så blev Frederikshavn valgt som semifinalemodstander – og det virker som et godt valg.

Vi har ”crunchet” vores BIG DATA-database og kan se, at vi har haft et godt tag på fiskerne i grundspillets fem kampe og Final4-finalen.

Det er blevet til fem sejre ud af seks kampe. Eneste nederlag var den 11. januar i Bitcoin Arena, hvor det blev til et 2-4 nederlag.

Over de seks kampe har vi en indbyrdes målscorer på 26-13 og en skudstatistik på 175-127. Vi har altså scoret dobbelt så mange mål som Frederikshavn i de indbyrdes opgør , hvor den gennemsnitlige skudstatistik har været 29-21.

Lillie er bedre end ligaens bedste

Det kan godt være, at nogen har travlt med at kåre Galansky til ligaens bedste målmand. Det er så bare ikke i kampene mod Rungsted. Her har han haft en sølle redningsprocent på 85,1% og lukket over fire mål ind per kamp i gennemsnit. Derimod holder Lillie en redningsprocent på 90,5% og kan lukker altså kun halvt så mange mål ind.
Det virker som om, at Lillie har været opsat på at levere mod sin gamle klub. Lad os håbe at dette fortsætter.

Vi tager flere udvisninger end Frederikshavn

Vi har siddet i straffeboksen mere end Frederikshavnerne. 25 gange har vi givet dem muligheden for at score i overtal. Det er blevet til 42 minutter i fire mod fem og 34 sekunder i tre mod fem. Heldigvis har Frederikshavn kun magtet at score fire gange på 25 forsøg, svarende til en scoringsprocent på 16,0%. Derudover scorede Bergman også et mål i undertal.

Frederikshavn har kun taget 18 udvisninger og dermed har vi kun været i powerplay i 32 minutter. To af disse i 5-3. Det er blevet til 5 mål (Rosenthal (2), Daly, Fiddler og Persson). Dermed har vi en scoringsprocent i powerplay på 27,8%.

Dette betyder, at spillet i 5-5 over de seks kampe sluttede 20-9!!!

Svenskerkæden leverer målene

Svenskerkæden levede 13 mål – heraf 11 i fem mod fem, mens Rosenthal-kæden scorede 10 gange. Seks af målene blev scoret i fem mod fem.

Flest skud på mål havde Daly med 25 skud (og to mål). Mest effektiv var Gustav Green, der scorede et mål på et forsøg! Bergman scorede fem mål på sølle 12 skudforsøg. Lad os håbe at Bergman vender tilbage til det niveau i semifinalerne, for han hang lidt i bremsen i kvartfinalerne, hvor det kun blev til otte afslutninger og et mål.

Øvrige målscorer var Green, Andersson og Krag.

Forventet line-up

Frederikshavns træner Pasanen justerede på kæderne efter nederlaget i kvartfinale fem og fik stor succes med overlegne sejre i kamp seks og syv over Esbjerg.
Vælger Pasanen at fortsætte med disse kæder, så skal vi forvente en line-up, der ser således ud:

1. Bumagin, Frederiksen, Spiro
2. Boysen, Jasper, Jensen
3. Mitchell, Søndergaard, Friedmann
4. Mølgaard, Topholt, Piroutek

Baseret på Rungsteds line-up i kvartfinalerne så skal vi forvente, at Persson, Olsson og Bergman bliver sat til at lukke ned for Frederikshavns førstekæde.

Spørgsmålet bliver så, om Rosenthal, Fiddler og Sarault skal op imod Frederikshavns anden- eller tredjekæde. Umiddelbart virker Mitchell kæden stærkest.

Vi er ikke sikre på, at Pasanen og Hjalmarsson er enige om, hvordan kæderne skal matches, så det bliver spændende at følge på tirsdag. Her har Hjalmarsson som en del af hjemmebanefordelen ret til at sende sine spiller sidst på banen – og dermed kan han bestemme, hvorledes kæderne skal matches.

Det store spørgsmål er jo, om Boysen, Jasper og Jensen kan lukke ned for Rosenthal, Sarault og Fiddler. Det tror vi ikke på. Men derimod kan Høeg, Krag og Andersson også få sin sag for op imod Mitchell, Friedmann og Søndergaard.

Vi tør godt love, at Hjalmarsson ikke ændrer på kæderne. Men måske har Pasanen nogle esser i ærmet. Han har i hvert fald vist sig som en meget kapable træner – måske den bedste i ligaen.