BIG DATA efter 23 runder

Efter en stærk sejr i Vojens, hvor vi efter en lidt dårlig start dominerede kampen og vandt skudstatistikken klart (33-21), så kan man håbe på at der er en vending på vej, der forhåbentligvis kan betyde at vi begynder at dominere kampene mere. Hvor vi i sidste sæson havde 6 skud mere på mål pr. kamp, så er status i år at modstanderne har 1 afslutning mere end vi har. I de seneste kampe mod Esbjerg og Herning er vi blevet holdt nede på 22 skud.

Vi har afværget samtlige 15 situationer i undertal i de seneste 5 kampe og fortsætter dermed den gode penalty killing statistik.

Derimod er vores powerplay gået helt i stå. Det er blot blevet til et mål på 16 forsøg. I denne periode har Hjalmarsson valgt at lade Persson køre dobbeltskift i powerplay (blandt andet havde han et skift på over 4 minutter mod Herning),  det har blot reduceret effektiviteten.

Årsagen til, at Persson blev sat ind i begge powerplayformationer, må skyldes, at Powerplay med Persson, Olsson, Poulsen, Andersson og Hanna indtil videre har lavet 13 ud af 16 powerplaymål, mens Lucia, Moore, Rosenthal, Raskob og Boysen kun har lavet 3 mål. Faktisk har Mario Lucia overhovedet ikke lavet point i powerplay i de første 23 kampe.

Det er ikke kun i powerplayet at det i øjeblikket ikke fungerer for svenskerkæden, også i 5 mod 5 er der pointtørke hos Olsson og Persson der begge er helt uge af top5 i de seneste 5 kampe.

Konkurrencen om at have flest afslutninger på mål første stadig af nordamerikanerne, mens det er de danske spillere, der er mest effektive. Især Lucas Andersen der imponerer, måske skulle Hjalmarsson prøve ham i kæden med Olsson og Persson.

Plus/minus-statistikken er forholdsvis uændret, mens Pulli-timanden i forsvaret gik i top på udvisningslisten med hele 29 udvisningsminutter i fredagens kamp.