BIG DATA efter 34 runder – Bliver Hanna topscorer?
Endelig en optur! Sejren over Herlev gav et nærmest grønt felt hele vejen rundt.

Der er kommet kamp om topscorertitlen, hvor Mattias Persson er blevet indhentet. Hvem løber med titlen? Moore, Lucia, Hanna eller Persson?

De eneste røde felter for kampen er antallet af skud for og imod, samt powerplay.

Men det er til at leve med, når man scorer fem gange, selvom man havde 3,5 skud færre på mål i forhold til snittet for sidste sæson.

Powerplayet er også i rødt, men det skyldes, at der hovedsageligt var tale om udvisninger til begge mandskaber i kampen mod Herlev, når ørnene fik sendt en mand ud. Så på den er acceptabel.

Bredt felt kæmper om topscorertitlen

Tidligere på sæsonen lå Mattias Persson solidt på førstepladsen over den interne topscorerliste, men den svenske playmaker er nu blevet indhentet.

Både TJ Moore og Mario Lucia er lige som Persson kommet op på 31 point, mens backen Shane Hanna blot er et point efter.

Hannas produktion har været ganske imponerende med 22 assister og otte scoringer indtil videre i denne sæson. Han ligner på den front reelt mere afløseren for Tim Daly.

Effektive Andersen

Lucias Andersen scorer på et ud af tre skud i denne sæson. Det er fristende at sige, at den unge forward så bare skal skyde endnu mere, hvis effektiviteten holder.

Som i de sidste fem kampe er TJ Moore, Shane Hanna, Willie Raskob, Mario Lucia og Nikolaj Rosenthal dem, der har flest skud på mål. I alt 419 skud er de fem noteret for.

Ingen af dem er dog at finde på effektivitetlistens top fem, som toppes af Lucas Andersen. Både Nikolai Gade og Gustav Green er effektive, når chancen kommer, mens Marcus Olsson faktisk er den faste spiller fra topkæderne, der med 23,1% er den mest effektive af profilerne.

Stærk periode af Lillie

Med en samlet redningsprocent på 91,8 over de seneste fem kampe har Thomas Lillie holdt en statistik, som vi gerne ser holde resten af sæsonen.

Den har her været højere end sæsonens ventede gennemsnit, der dog stadig kun er på 88,2%. Fortsætter Lillie med at levere som i de sidste fem kampe, er der gode muligheder for, at sæsonens samlede redningsprocent når op over de 90, som den som udgangspunkt gerne skal være over.

Plusser søges

Ikke overraskende finder vi også Mario Lucia, Shane Hanna og TJ Moore i toppen af den interne +/- liste, hvor Lucia og Moore nu har tocifret plus på kontoen.

I den anden ende af skalaen finder vi trioen med Joachim Holten Møller, Frederik Høeg og Lucas Andersen, der alle har et tocifret minus. Der er efter sejren over Herlev 30 i forskel på bedste og dårligste +/- på holdet. Det er altså en stor afstand, som skal være mindre.