BIG DATA efter 35 runder: Der bliver skudt med løst krudt
Rutsjebaneturen fortsætter sin gang. Ovenpå sejren og opturen mod Herlev, er kursen atter nedadgående ovenpå 6-2 nederlaget mod SønderjyskE.

Selvom vi over de seneste fem kampe har et gennemsnit på 29-23 i skud, så siger målene 3.00 for kontra 3.40 imod.

Der bliver simpelthen givet for mange mål væk på for få chancer til modstanderne i forhold til, hvor mange Rungsted Seier Capital-spillerne skal bruge for at score tilsvarende antal mål.

Produktionen er bredt ud

Ser vi over de sidste fem kampe, så er antallet af point fordelt over en lang række kæder.

Her topper Shane Hanna listen med syv point i de sidste fem kampe. Især sejren over Herlev pyntede godt på Hannas produktion, så han nu ligger á point med Mattias Persson, TJ Moore og Mario Lucia på den interne topscorerlistes førsteplads.

Det kan dog både ses på topscorerlisten og mærkes på effektiviteten på isen, at Mattias Persson blot er noteret for to assister over sine sidste 10 kampe.

Raskob skyder med løst krudt

Willie Raskob har over de sidste fem kampe været den Rungsted Seier Capital-spiller, der har haft flest skud på mål. 19 skud i fem kampe.

Raskob er dermed den næst mest skydende Rungsted-spiller i denne sæson, kun to skud efter TJ Moore.

Forskellen på de to er dog, at Moore scorer på 17,5% af sine skud – altså næsten hver femte, mens Raskob med sine seks mål i 35 kampe blot scorer på 6,3% af sine skud.

Her er det værd at huske, at en backs skud mod mål også er tiltænkt returpucke til de angribere, der søger ind foran målet for at samle dem op.

Raskobs scoringsprocent gør dog, at man med rette kan overveje, om det er den rigtige konstellation med Raskob som pointman på blå.

Redningsprocenten skal op, hvis sejrene skal komme

Det er kort og kontant og lige på. Ser vi på statistikken for de seneste fem kampe, så taler redningsprocenten hos målmandsduoen sit tydelige sprog.

Man vinder ikke mange kampe, hvis man har redningsprocenter på midt 80’erne eller i begyndelsen af 70’erne.

Her er det både det generelle arbejde i defensiven, der skal justeres, samtidig med at de to målmænd også må tage et par af scoringerne på egen kappe.

Disciplinen hos “politimanden”

Jusso Pulli blev hentet til Rungsted Seier Capital for at styrke backsiden med fysik og en rolle som politimand foran nettet.

Det er dog ikke det eneste sted på banen, hvor Pulli agerer politimand. Pulli har trods de færre kampe lagt sig solidt i spidsen på den interne udvisningsliste.