BIG DATA efter 40 runder: Førstekæden har fået indstillet sigtekornet
Med Odensekampen overstået, så er der spillet 5 ud af 6 spillerunder, og slutspurten frem mod slutspillet skal sættes ind.

Herning og Sønderjyske er på det seneste rykket lidt fra os og der er 10 points, der skal indhentes, hvis en 3. plads skal i hus.

Realistisk ligner det en kamp om 4. pladsen. En 4. plads er fra et statistisk synspunkt vigtigt, for i de seneste 20 år, er det ikke lykkedes et hold, der sluttede på plads 5-8 i grundspillet at blive mester.

Der er altså 8 kampe til at blive slutspilsklar.

Det virker som om begge powerplayformationer er begyndt at levere point. Der har været store problemer med at få Moore og Lucia i gang i powerplayet, løsningen, der ud til at være at Fredriksson har overtaget pladsen på blueline og Raskob er blevet flyttet ud på højre side, på den plads som Persson har i den anden formation. Denne rokering har betydet at powerplayeffektiviteten i de sidste 5 kampe er lige så høj som i hele sidste sæson. Penalty killing, der var akilleshælen sidste har vi været stærke i hele sæsonen.

Scoringsprocenten er også på niveau med sidste sæson 13,1% men lidt færre afslutninger pr kamp giver selvfølgelig og lidt færre scorede mål, men det offensive er stadigvæk på det klar godkendt niveau. Problemet er stadig det defensive arbejde, hvor vi tillader for mange afslutninger og samtidig er målmændenes redningsprocent alt for lav.

Spørgsmålet er om vi kan lukke ned for modstanderne når det gælder? I Final4 viste holdet, at man kan spille en meget mere kontrolleret defensiv, og Lillie viste også et helt andet niveau end han gjorde mod Odense. Men det er i de sidste 8 kampe, at dette skal finjusteres.

Persson’s formkrise fortsætter

Der har ikke været mange point fra Persson’s stav i de sidste par måneder (8 point  i de sidste 20 kampe), og med 0 point mod Odense, så gik både Moore og Lucia forbi ham i på den interne topscoreliste. Derimod er Andersson, der startede sæsonen lidt svagt stærkt spillende i øjeblikket.

Fredrikssons plads i en ene powerplayformation, har også betydet, at han pludselig er synlig på pointlisterne.

Førstekæden har fået indstillet sigtekornet

Efter Hjalmarsson gik tilbage til kædeformationerne fra starten af sæsonen, så er der kommet gang i produktionen fra førstekæden, og de er nu også i toppen på “effektivitetslisten” for de sidste fem kampe. I gennem hele sæsonen har denne liste været præget af spillere, med få afslutninger, og dermed er “impacten” ikke så stor. Men hvis dem der skyder mest også er dem med højest scoringprocent, så betyder det mange mål, så lad os håbe at denne trend fortsætter.

Bredden halter

Alle spillere i plus kommer fra de 2 første kæder, mens spillere fra 3. og 4. kæden topper minuslisten. Dette er noget man er nødt til at tage alvorligt. Vi har ingen analyser af hvilke modstanderne kæder, der scorer mod vores trediekæde, men det virker som og trænerteamet skal være bedre til at matche vores 3. kæde mod modstandernes samme.