BIG DATA efter 41 runder: Special teams virker play-off klar
Sejren over Herlev lunede på flere områder, men især special teams (powerplay og boxplay) virker til at have fundet slutspilsformen på det seneste.

Over de sidste fire kampe har Rungsted Seier Capital derfor ikke indkasseret mål imod i undertal, hvilket er en stor hjælp til at vinde kampe.

Samtidig har de sidste fem kampe haft en samlet udnyttelsesprocent på 32% i powerplaysituationerne, hvilket er hele 12% over sæsonens total.

I stedet for at score i hvert femte powerplay scorer Rungsted Seier Capital nu i godt hvert tredje. Det bliver altså til en del flere scoringer samlet set.

Hanna trækker fra på topscorerlisten

Det var nok de færreste af os, der forud for sæsonen havde regnet med, at Shane Hanna ville være det bedste bud på klubbens interne grundspilstopscorer.

Her syv kampe før slutspillet er det ikke desto mindre Hanna, der topper den interne topscorerliste med 42 point. Det er en imponerende produktion af den canadiske back.

Der savnes dog stadig en bredere produktion, hvilket gør holdet sårbart, hvis ikke førstekæden producerer.

I de seneste fem kampe har Hanna alene lavet 10 point, mens også TJ Moore, Rasmus Andersson, Mario Lucia og Simon Fredriksson har holdt et fint snit her.

Effektive Rosenthal

Nikolaj Rosenthal har i den grad været effektiv på det seneste. Fire mål i fem kampe og en scoringsprocent på 50. Ja tak, siger vi bare.

En høj effektivitet fra en spiller som Rosenthal kan næppe komme på et bedre tidspunkt, end her hvor vi nærmer os slutspillet.

Bredden skal have sat proppen i

Mens især førstekæden producerer stærkt, så er man på +/- siden yderst sårbar, når det er tredje- og fjerdekæderne, der er på isen.

+/- statistikken taler her sit tydelige sprog. Især når der ikke produceres mere, end der gør fra disse kæder, så skal der være flere skift uden mål imod.

Efter en godkendt begyndelse på sin tid i Rungsted-trøjen er Juuso Pulli også gledet op i top fem på den knap så sjove liste over de dårligste +/- statistikker på holdet. Pulli er nu på -10, hvilket bare ikke er godt nok for en importback, der var tiltænkt en forstærkende rolle i det defensive.

Samtidig topper Pulli den interne udvisningsliste med 57 minutter. Martin Larsen debuterede med 25 udvisningsminutter, måske trænerteamet lige skulle tage en snak med ham. Han er jo ikke kommet til klubben for at sidde i straffeboksen.