BIG DATA efter 42 runder: Top 4 inden for rækkevidde
Efter en “Wild West” kamp mod Odense, hvor målene peb ind i begge ender, så har de to sidste kampe mod hhv Herlev og SønderjyskE haft karakter af Play-off kampe. Og i Play-off kampe, så er det vigtigt, at special-teams virker og at redningsprocenten er høj.

Som vi skrev i sidste runde, så virker det til, at de to powerplay-formationer fungerer godt og penalty killing har fungeret tæt på perfekt hele sæsonen. I de sidste fem kampe, har vi scorer 8 ud af 18 mål i powerplay og ingen af modstandernes 13 mål er scoret, mens modstanderen var i overtal. Så Special-team er Play Off klar. Samtidig har vi i de sidste fem kampe haft dobbelt så mange powerplays som modstanderne har haft (26-13).

Lillie er også ved at finde playoff-spillet fra sidste sæson frem. I går var redningsprocenten 95,8% og mod Herlev var den 92,3%.

Hvis dette spil fortsætter, så er der virkelig god mulighed for at forbedre den nuværende 5. plads.

Endnu en kasse af Shane Hanna, der dermed snuppede 5. pladsen på topscorelisten fra Lucas Andersen. Simon Fredriksson er også godt kørende for tiden 2 mål og 3 assist i de sidste 5 kampe. Derimod har Willie Raskob kun leveret 1 mål og 3 assist i de sidste 5 kampe.

For første gang i 9 kampe giv Nikolaj Rosenthal fra banen uden at være noteret for et skud på mål i gårsdagens kamp mod Sønderjyske. Dermed blev han overhalet af Marcus Olsson der snuppede 5. pladsen på listen over flest skud. Rosenthal har til dato haft 81 skud på mål i 42 kampe. Sidste år havde han 111 skud i 40 kampe.

Lillie bevæger sig langsom opad i redningsprocent, men det ser ikke ud til, at han kommer op på sidste års 89,2%.

Med 2 mål i powerplay og kun Sønderjyskes enlige mål scoret i fem-mod-fem, så flyttede det ikke væsentlig på +/- statistikkerne.

4 backer topper udvisningslisten. I antal 2 minuttersudvisninger, så topper Juusi Pulli med 16 styk efterfulgt af Rasmus Andersson med 13 styk og Willie Raskob med 12 styk. Kun tre spillere har fået en badebillet i løbet af sæsonen (Martin Larsen, Shane Hanna og Juusi Pulli).