BIG DATA efter 43 runder: Scoringseffektiviteten er i bund
Et ventet nederlag i Ålborg blev indkasseret mod sæsonens duks på deres hjemmebane. Heldigvis smed Frederikshavn 1 point i kampen mod Odense og Sønderjyske smed alle 3 points på hjemmebane mod Herlev.

Dermed er vi med en kamp i baghånden 4 points efter Frederikshavn og 7 points efter Herning og SønderjyskE.

Fredag møder Frederikshavn Ålborg og vi møder Rødovre på hjemmebane og med den heldig udgang af disse to kampe, så kan det blive en meget afgørende kamp på søndag kl. 15.00 i Frederikshavn.

Hvis der er noget der skal forbedre til de kommende kampe, så er det at få scoringseffektiviteten på igen. I de seneste tre kampe har den ligget på 6-8% og gennemsnittet for sæsonen har været 13%. Med 27 skud på modstandernes mål per kamp, så betyder det faktisk 2 scorede mål mindre i en gennemsnitskamp.

Derudover er det vigtigt at Lillie holder en høj redningsprocent, gerne over 90%.

Kampen i går viste igen et stærkt powerplay, men hvad nytter det når 5-mod-5 kampen sluttede 4-0 til Ålborg. I den foregående kamp mod Sønderjyske scorede vi heller ikke i 5-mod-5.

Forhåbningsvis vender Lucas Andersen tilbage mod Rødovre, men Anders Poulsen stadig ikke er klar.

Shane Hanna fortsætter med at imponere

8 points i de sidste 5 kampe giver Shane Hanna alle angriberne baghjul på topscorelisten.

Tim Daly lavede 46 point i 40 kampe sidste år, så Hanna er ikke langt fra med 44 point i 43 kampe.

Lucia scorede på skud nummer 100

Med sit skud nummer 100 reducerede Lucia i går til stillingen 1-4. Men 13 mål give dette en pæn scoringsprocent på 13%. Så skyd nogen mere Mario.

Efter to kampe over 90% i redningsprocent, så var gik Lillie fra banen i Ålborg med 87,5% (4 mål på 32 skud). Hvis vi skal klare os i slutspillet, så er Lillie nødt til at hæve niveauet over sæsongennemsnittet på 88,3%

Hanna eneste mand i plus

Med 0-5 i 5-mod-5 i de sidste to kampe, så er Hanna eneste mand i plus og det er kun +1 i de sidste fem kampe – Lidt urovækkende.

Med en 2 minutters udvisning for “delaying the game” så tog det kun Martin Larsen 3 kampe at få sig spillet ind i top5 på bisselisten. Der dog stadig første af backmakkeren i 3-kæden Juuso Pulli.