BIG DATA efter 5 runder – Grubak og Jensen bedst fra start
Morten Jensen Rungsted Seier Capital

11 point i fem kampe må siges at være over godkendt. Især når det ses i lyset af, at vi har spillet tre en halv kamp med en uprøvet keeper på mål og med en dysfunktionel førstekæde, der kun have lavet to mål i fem kampe.

Hvis vi sammenligner statistikken for de første fem kampe med de tre seneste sæsoner, så ser det lovende ud. Eneste markante forskel er at, vi i de første fem kampe har tilladt langt flere afslutninger mod vores mål i år, dette opvejes heldigvis af, at målmandsduoen har en langt højere redningsprocent, end vi har haft i nogen af de tre seneste sæsoner.Morten Jensen overstråler Daly og Hanna

Alle jublede da Hannas kontrakt blev forlænget. Med Dalys tilbagekomst begyndte mange fans at lugte guld.

Men indtil videre så har det været Morten Jensen, der har været den bedste back med seks assister og holdets bedste +/- på +7.

Selvom Hanna og Daly er de to spiller med mest istid pr. kamp – og de også er de to spillere med fleste afslutninger på modstandernes mål, så er det sammenlagt blevet til en assist.

Hanna, der danner backmakker med Morten Jensen, har dog en fin +/- statistik. Han har kun været inde på to baglænsmål i de fem kampe.Stort overtag til Olsson-kæden

Hardt, Olsson og Persson har været på isen ved henholdsvis 11, 10 og 10 mål og er den klart bedst spillende kæde.

Til sammenligning så har Sarault, Rosenthal og Wideman været inde på henholdsvis tre, to og to. Og det er til trods for, at de tre sidstnævnte har flere minutter på isen pr. kamp.

Faktisk har Olsson-kæden lavet to mål i undertal. Det er lige så mange mål, som Sarault-kæden har brugt fulde fem kampe på.

Det er lidt svært at se hvor hunden ligger begravet. Er det Wideman, der er fejlcastet, eller er det Sarault og/eller Daly, der bare ikke viser de samme takter, som de viste konstant i guldsæsonen?

Morten Hagen siger, at han har brugt tid med de to hen over sommeren til at snakke om, at der skal være med defensiv fokus. Så måske er det en mere defensiv taktik, der lige skal spilles ind.

Tim Dalys spearingudvisning i slutningen af kampen viser klart, at han er frustreret over, hvordan sæsonen er blevet indledt.

Vi håber på lidt succes i de kommende kampe, så vi kan få denne kæde op på niveau med Olsson-kæden.Grubak imponerer

Han gjorde det allerede sæsonen 18/19, hvor han erstattede en skadet Thomas Lillie i målet.

På dette tidspunkt var der dog ikke fuld tillid til den unge keeper, og klubben hentede en vikar i schweizisk ishockey.

Denne gang har den sportslige ledelse haft mere is i maven, og Grubak har kvittereret tilliden med storspil i målet og er klart sæsonen store positive overraskelse indtil videre.

Da Nihlstorp åbenbart er ude i længere tid, så er stortalentet Frederik Dichow hentet ind til at vikariere for Nihlstorp.

Spørgsmålet er jo, om han kan spille Grubak af pladsen. Vi er sikre på, at Grubak har genvalg på fredag, når Sønderjyske kommer på besøg.Det mener Champagnebugten

Når der falder en appelsin ned i turbanen, så gælder det om at anvende den og ikke gemme den nede i hjørnet.

Ud af ingenting fik vi pludselig NHL-spilleren Patrick Russell ind i truppen på en låneaftale.

Hvorfor skulle han gemmes væk nede i tredjekæden og spises af med 11-12 minutter per kamp?

Vi har mulighed for at sætte en førstekæde med Hardt og Russell på kanterne og for eksempel Sarault i midten. Det vil jo være en kæde, der holder et niveau langt over de bedste kæder i Metal Ligaen.

Hvorfor skal de tre spillere være i tre forskellige kæder?

Det er let og sætte Andersson, der har masser af momentum lige nu, op til Persson og Olsson, mens man så sætter Rosenthal og Wideman ned som winger i tredjekæden.Øvrige Statistikker