BIG DATA efter 8 runder
BIG DATA

3 sejre i de sidste 4 kampe bringer håbet tilbage, og de fleste statistikker viser også en positiv trend. Men, der er ikke mange indikatorer, der er grønne endnu.

Scoringsprocenten har de sidste 5 kampe været på 11,5% mod 8,0% for alle spillede kampe og redningsprocenten er også “oppe” på 89,0% (ser man bort for Herlev-kampen er den faktisk oppe på 91,1% i de andre 4 kampe).

Special teams er også i bedring. Udnyttelsesgraden powerplay er nu oppe på 17,6% og penalty killing på 78,%. Altså nærmer disse to sig et godkendt niveau. Faktisk er penalty killing allerede bedre end hvad vi præsterede i hele sidste sæson.

 

Fire spillere deler topscorerværdigheden. Mest overraskende er Shane Hanna’s placering, han må siges at være den nye import, der er kommet bedst fra start. Lige så overraskende er det, at TJ Moore ikke er at finde i top 5.

Der har været rykket en del rundt i kæderne efter den dårlige start og inden gårsdagens kampe, var det meningen, at Lucia skulle spille med Green og Boysen i 3. kæden, men Green måtte udgå efter opvarmningen og vi kom aldrig til at se, om dette kunne være svaret på de problemer, der er med at få sat kæderne sammen.

Lucia, der nok er vores individuelt bedste spiller, har indstil videre hverken fungeret optimalt med Rosenthal/Moore eller med Olsson/Persson. Måske kommer svaret i morgen, hvis eller Green er klar til kamp.

Kaptajn Olsson sætter igen en høj standard med 4 scoringer og 3 assister, vi kunne bare ønske at flere fulgte trup, så målscoringen kan komme lidt højere op.

Hanna og Raskob er i top, når det gælder skud på mål, det er også de to spillere med mest istid, så det er naturligt nok.

Hvor Hanna producerer point på de mange skud, så har Raskob været mere ufarlig end forventet. 1 mål på 27 afslutninger var ikke det vi havde håbet på. Det samme gælder Lillie’s redningsprocent, der indtil videre ikke er en førstekeeper værdig, men gårsdagens kamp viste nye takter, og måske er Lillie ved at genfinde formen/selvtilliden.

Med sin første scoring i Metalligaen, så rykkede Lucas Andersen ind på listen over spillere med bedst scoringsprocent.

Selvom Moore og Raskob ikke er synlige på topscorelisten, så er de i top i plus/minus (for de sidste 5 kampe), så det viser, at de er på banen på de afgørende tidspunkter.

Det er stadig breddespillere, der lukker for mange mål ind mod deres modstandere. Så den stærke 3. kæde som har været vores varemærke i de seneste sæsoner, kan i år ikke konkurrere med de andre klubbers breddekæder.

Ny mand på “-” listen er lejesvenden Pulli, der efter en god start, ligner en spiller der ikke skal have sin kontrakt forlænget.

Der er ikke så meget at sige om “bisselisten” men positivt, at vi kun har taget 30×2 minutter i 8 kampen, svarende til 3,75 udvisning pr kamp.