BIG DATA efter to spillerunder: Bättre än någonsin – Persson imponerer
Mattias Persson Rungsted Seier Capital

Det ser fantastisk ud i Rungsted…

Faktisk har vi øget pointgennemsnittet pr. kamp fra 2.3 efter 10 kampe til 2,4 efter 16 kampe (Hvis vi tager den aflyste kamp fra Frederikshavn, så er det 2.5 point i gennemsnit).

Holder vi resultaterne op mod guldsæsonens resultater, så havde vi her 38 point og en målscore på 66-38. I år hedder det 38.5 point og en målscore på 59-35 (for kun 15 kampe).

I guldsæsonen kom der en nedtur omkring jul hvor vi i 4. runde kun fik 11 point på et tidspunkt hvor der var mange skader i truppen. Hvis vi kan undgå skader, så er der en god mulighed for at overgå guldsæsonen.Persson imponerer fortsat

20 point i 15 kampe. I guldsæsonen var det 21 point efter 16 kampe og i sidste sæson var det 17 point. Ingen tvivl om at han er vores bedste offensive spiller.

I denne sæson er han så også bedste spiller med +9 i +/- statistik.

Vi måler tit topspillerne evne til at levere på at de skal lave 1 point i gennemsnit på kamp. Normalt har et tophold 2-4 spillere der ligger over denne grænse.

Efter de første 15 kampe så er det Persson, Olsson, Rosenthal og Andersson, der ligger over denne grænse, mens spillere som Hardt, Wideman og Jensen er tæt på.

Som ligaen mest scorende hold, så hvis det at vi har mange spillere der er en trussel for modstanderne. Og i første kamp i år, så var tredjekæden med Pison, Gade og Andersson den kæde der lavede fleste point og sikrede sejren.

Især Pison har imponeret i de sidste kampe, især hans indhop på Olssons plads i powerplayet har været stærkt.Begge powerplayformationer leverer

På det seneste har det været Sarault-kæden, der har lavet fleste point i powerplay og de har nu udlignet Olsson-kædens dominans.

Begge formationer har venstrekanten som den mest afsluttende Daly med 16 skud og Andersson med 15 skud.

I boxplay imponerer Hardt med 0 i +/-, han har kun været inde på et baglænsmål og har derudover scoret en gang i undertal.

Imponerende med tanke på, at han er inde i samtlige undertalssituationer.Konkurrence på målmandspladsen

Inden sæsonen havde alle forventet, at Nihlstorp skulle stå mere eller mindre alle kampe, men Grubak har vist at han kan levere på eliteniveau. Fantastiske resultater.

Dertil kommer at vi også råder over Frederik Dichow resten af 2020, hvis en målmand skulle blive skadet. Lidt af et luksusproblem.

I den sidste kamp mod Herning viste Nihlstrop eminent spil og der er nok ikke nogen tvivl om, at han er førstemålmand og vil få fleste kampe, men det bliver langt fra dem alle sammen.

Herfra ser vi frem til, at Nihlstorp viser hans talenter frem. På papiret er han jo ligaens bedste målmand.Ubesejret mod 7 ud af 8 hold.

Da vi ikke har haft nogle kampe mod Ålborg siden sidste udkast, ja så har der heller ikke været nogle nederlag. så 14 ud af 15 point, kun Esbjerg var i stand til at få en kamp ud i overtid.

I eftermiddag venter Herning, der har været mega ineffektive i de to kampe mod os, hvor de kun har scoret på 4,5% af deres skud, mens vi har scoret på over 20% af vores skud.

Men faktisk har Herning vundet skudstatistikkerne i begge kampe, så resultaterne på de to kommende back-to-back kampe kan godt blive anderledes, hvis man ser en mere ligelig udnyttelse af chancerne.

Men vi kan ikke anbefale Herning, at tage for mange udvisninger for indtil videre, så har vi scoret i 36% at de tildelte overtalssituationer.

Indtil videre, så har spillet i Bitcoin Arena været så godt, at myndighederne alene af den grund bør tillade flere tilskuere at komme ind til kampene. Vi gælder os til på tirsdag.