Big Data – Evaluering efter 2. spillerunde (18 kampe)




BIG DATA

Med sejren over Hvidovre Fighters er anden spillerunde afsluttet. Alle hold har nu spillet mod hinanden to gange.

Efter at Rungsted Seier Capital satte seks point (tre mod Rødovre og tre mod SønderjyskE) til i første runde, så forbedredes pointhøsten yderligere i anden runde, hvor vi kun satte fire point til (tre mod Aalborg og et mod SønderjyskE). Dermed er der allerede hentet 44 point i de første 18 kampe, svarende til 2,44 point per kamp. Dette er langt over de 1,56 point per kamp, som vi vurderede holdet til at hente inden sæsonstart.

Hvis vi sammenligner de to spillerunder, så vandt vi første runde 38-20 og anden runde 39-21, hvilket udstråler en klar dominans og en samtidig en kontinuerlig positiv indsats.
Den overlegne pointhøst betyder, at vi har en afstand på syv-otte point til de tre andre Final4-deltagere (Frederikshavn, SønderjyskE og Aalborg). Vi møder sidstnævnte i semifinalen fredag den 25. januar.

Skud på mål
Vi fortsætter med at være holdet med flest afslutninger på modstandernes mål. Efter 18 kampe har vi haft 594 afslutninger, dette har resulteret i 77 mål og en scoringsprocent på 12,96%. Vi har fra første til anden runde forbedre scoringsprocenten fra 12,41% til 13,54%.
Den forbedrede scoringsprocent opvejer det faktum, at vi i første runde havde en gennemsnitlig skudstatistik på 34-21. I anden runde er den faldet til 32-23. Vi har altså haft to skud færre på mål per kamp og tilladt modstanderne to skud flere per kamp i anden runde i forhold til første runde. Dette er dog stadig væsentlig under de 29 skud, som vi tillod per kamp i sidste sæson.

Scoringer
38 mål i første runde og 39 mål i anden runde. Otte scorede mål flere end Aalborg Pirates og 20 mål flere end både SønderjyskE og Frederikshavn White Hawks.
Hvor tredje periode har vores bedste periode i første runde med 14-5 i mål, så er dette nu den dårligst med 11-7. Dette kan skyldes, at kampene bliver afgjort tidligere i kampen. Vi har i hvert fald forbedret anden periode fra +5 til +9.
Totalt set har vi lukket 41 mål ind fordelt med 20 i første runde og 21 i anden runde. SønderjyskE er det eneste hold, der har lukke færre mål ind (38).
Med en målscore på 77-41 er vi med klar marginal det hold med den bedre målforskel. Det er kun holdene i top fire, der har positiv målscore.

Målmandsstatistik
Målmænd bliver vurderet på to nøgleparametre: redningsprocent (SVS%) og antal scorede mål af modstanderen (GAA). Inden sæsonstart havde vi vurderet, at målmandsteamet ville have en redningsprocent på 90,7% og en GAA på 2,70.
Lige nu ligger vi under, når det gælder redningsprocenten. Denne er efter anden runde kun 89,6%. altså 1,1% lavere. Modstanderne har haft 389 skud på mål, så den dårligere redningsprocent betyder, at vi har lukket fire mål flere ind, end hvis vi have holdt redningsprocenten på 90,7%. At vi ligger på nuværende niveau, skyldes primært perioden, hvor Lillie var skadet. Her gik 15 skud ud af 136 i mål – svarende til en redningsprocent på 89,0%.
Champagnebugten satte Lillies forventede redningsprocent til 91,1% – svarende til gennemsnittet af hans sidste to sæsoner. Dette tal lever han indtil videre ikke op til, med en nuværende redningsprocent på 90,7%.

Der er plads til lidt forbedring. Når dette er sagt, så betyder redningsprocenten måske mere for en målmands selvtillid, end den betyder for de overordnede resultater. Det er nemlig betydeligt vigtigere hvor mange mål, vi tillader modstanderne at score.
En positiv konsekvens af at vi ikke tillader modstanderne så mange afslutninger (22 i forhold til 29 i sidste sæson), er, at modstanderne scorer færre mål. Indtil videre har vi holdt modstanderne på 2,27 mål i snit, hvilket er klart lavere, end hvad Champagnebugten forventede.
Lillie har kun lukket 2,04 mål ind pr kamp, hvilket placerer ham som den bedste førstemålmand i ligaen (den officielle statistik siger 1,95, men den mangler data, fra Aalborg-kampen, hvor Lillie udgik).

Spillerstatistik
Vi fortsætter med at have seks mand med mere end et point i gennemsnit per kamp. Det er virkeligt enestående. Olsson, Bergman og Persson ligger alle væsentligt højere end de gjorde sidste år. De tre canadiere ligger også over et point i snit. Daly har faktisk et højere snit per kamp end Nash og Vernace have til sammen i sidste sæson.
Sarault og Persson er henholdsvis på en tredje- og fjerdeplads på topscorelisten, mens Daly er mest scorerende back.
Kun fem spillere ligger under det forventede niveau. For Joachim Holten Møller og Bertram Jelerts vedkommende så er dette ikke vigtigt, idet deres opgaver er mere defensive. Unge William Nistrup ligger også under forventet. For alle tre er der bare tale om at lave et point for at de kommer i ”grønt”.
Mikael T. Christensen nåede kun at lave to point i de otte kampe, som han spillede, hvilket nok må tilskrives, at han ikke var 100% klar til comeback. Som erstatning for “TC” er Oliver True hentet ind i truppen. Oliver har dog kun lavet et point indtil videre i ni kampe, så han opvejer ikke de mistede point fra “TC”.

Sidste mand i ”rødt” er Nikolaj Krag Christensen. Syv point i første runde, men kun tre points i anden runde, betyder, at Krag ikke leverer pointmæssigt op til Champagnebugtens forventninger. Flemming Green har valgt at erstatte Krag i den ene powerplayformation med Simon Fredriksson. Dette er uden tvivl årsagen til pointnedgangen. I første runde blev det til fem point i powerplay, men det i anden runde blev det kun til en assist.
Også Robin Bergman har en nedgående formkurve. Han lavede 11 point i første runde og ”kun” otte point i anden runde.
Andersson når lige sit mål på 0,62 point per kamp. Den væsentligste årsag er Andersson deltagelse i svensker-powerplayet, hvor han har lavet fem af sine 12 point.
Dermed er tredjekæden nede på at have scoret seks mål og lavet 10 assist i 18 kampe i fem mod fem. Alle angribere i tredjekæden har minus i deres plus/minus statistik.

På den positive side så imponerer Mathias Røndbjerg med +15 og det faktum, at han kun har været på isen på to baglæns mål i fem mod fem. Svenskerkæden har også en klart bedre plus-/minusstatistik i fem mod fem i forhold til førstekæden, der derimod laver flere mål i powerplay end svenskerkæden.

Special Teams
24 mål på 81 powerplays giver en udnyttelsesgrad på 29,6%, hvilket er langt over de 20%, som betragtes som et acceptabelt niveau. Som tidligere skrevet er det førstekæden, der laver flest powerplaymål. De har scoret 16 mål, mens svensker-kæden har scoret otte mål.
Værd at bemærke er, at vi ikke har scoret mod Aalborg på 14 powerplayforsøg – og heller ikke mod SønderjyskE, hvor vi havde ni forsøg.

I boxplay har vi formået at overleve 64 ud af 76 undertalssituationer. Kun Herlevs stærke førstekæde har fået scoret tre gang mod os i undertal, mens Rødovre og Frederikshavn ikke er lykkedes at score på deres 18 forsøg. Det bemærkelsesværdige er, at vi faktisk har scoret fem gange i undertal. Dermed er målscoreren i undertal 5-12 i over to timers undertal. Det svarer faktisk til, at vi kunne spille en hel kamp i undertal og kun tabe cirka. 3-6.

Det er kun lykkedes modstanderne at score på os en gang, mens vi har i powerplay, og det var på et straffeslag, mens vi var fem mod fire.

Sammenfatning
Der er jo ikke meget at klage over, når man fører ligaen med syv point til nummer to og er bedst på næsten alle parametre.
Selvom det offensive har skrantet lidt de to sidste kampe, så har en stærk defensiv alligevel sikret to sejre, og vi skal bare tre kampe baglæns til 8-2 sejren over Frederikshavn, hvor holdet leverede sin bedste præstation hidtil i sæsonen.
Hvor vi de sidste par sæsoner, har haft en tredjekæde, der var farligere end de fleste andre klubbers tredjekæder, så ligger styrken i år i de to første kæder. For at sætte tingene lidt i perspektiv, så har Champagnebugten lavet en opgørelse over, hvordan pointene er distribueret blandt de tre top-kæder i alle klubberne.

Bedste førstekæde er Herlevs topformation med Thompson, Thörnberg og Quist. Rungsteds canadierkæde kommer ind på andenpladsen, mens Aalborgs førstekæde med Spelling, Jakobsen og Korsgaard er på tredjepladsen.
Frederikshavns førstekæde med Mitchell, Spiro og Jasper er fjerde bedst blandt førstekæderne, men er dårligere end vores andenkæde med Olsson, Bergman og Persson.
Regnes pointene for de to første kæder, så er det kun Aalborg, der næsten kan følge med. Selvom vi måske mener, at vores tredjekæde kunne lave lidt flere point, så er den blandt de mest scorerende tredjekæder i ligaen.

Med så stærkt et hold som vi har i år, så kan du sagtens være bekendt at tage dine venner med til hockey, for det eneste vi savner i forhold til guldsæsonen, er flere tilskuere i hallen og lidt mere stemning.
Husk på at du kan ikke bare forvente, at andre sørger for stemningen. Alle os der elsker ishockey i Rungsted, har et ansvar for at få flere til at komme, og at få dem der er kommet til være med til at skabe den gode stemning.
Vær en god ambassadør og tag en ven eller en forretningsforbindelse med til de kommende kampe. Fortæl hvor fedt det er til folk både i den virkelige verden og på de sociale medier.

Vi ses til kamp på torsdag!!!!