BIG DATA – Part 1 – Overall statistics – Points, Goals and Scoring Efficiency
Grundspillet er slut og det er tid til Champagnebugten.dk’s gennemgribende analyse af holdet og spillerne og ikke mindst de mulige kvartfinalemodstandere. Vi har valgt at opdele analysen i 8 dele, som vi offentliggør i løbet af den kommende uge.

Første del omhandler det overordnede holdstatistik.

Inden sæsonen vurderede Champagnebugten.dk hver spiller og dette sammensatte vi til en overordnet forventning til holdet. Vores forventning blev en 5. plads med en målscore på 128-108 og en pointhøst på 62 point (Faktisk er 62 point præcis det pointtal som tabellens nummer 5 Esbjerg endte på). Præstationerne har derfor langt langt over overgået forventningerne.

Vi vil løbende i de kommende artikler komme med analyser på hvorfor holdet præsterede langt over forventet. Disse analyser er alene faktabaseret.

Enhver der har fuldt holdet, vil også kunne se, at andre faktorer; så som holdsammensætningen, kemien blandt spillerne med mere også har spillet en stor betydning. Ud fra Champagnebugten.dk’s informationer, så er spillerbudgettet faktisk reduceret ca. 500.000 kr. i forhold til foregående sæson, så der er ikke tale om at købe sig til succes. Et professionelt arbejde med at sammensætte truppen er en kæmpe grundsten i sæsonens succes.

Næste væsentlige faktor er, at vi i foregående sæson havde et utal af skader (169 skadesdage). Faktisk kun Morten Jensen, Nikolaj Rosenthal og Jake Hansen samt de to keepere, der spillede samtlige kampe. I denne sæson har vi været forskånet for dette (Hvis vi ser bort fra TC og Jon Lee-Olsen’s skader), så har vi kun haft 56 skadesdage. Kun fem spillere, har været væk mere end 5 kampe og kun Rasmus T. Andersson har været væk i mere end 10 kampe.

Den sværeste spiller at undvære må være Mattias Persson. Ud af de otte kampe han har været skadet, så har vi tabt fem af disse.

Undervejs i sæsonen er truppen blevet suppleret med Oliver True (30 kampe) og Frederik Høeg (20 kampe), Joren Van Pottelberghe (4 kampe) og senest Jonnas Hurri (4 kampe).

Det blev til 25 vundne kampe i ordinær tid. 5 kampe endte uafgjort (4 af disse blev vundet i overtiden – og en blev tabt – ingen kampe gik i straffeslag!!!) og så blev et det 10 nederlag. Ud af de 10 nederlag, så havde vi keeperen ude i afslutningen af kampen i forsøg på at fremtvinge en udligning i 7 kampe. Dette lykkedes dog i ingen af de 7 tilfælde, tværtimod, så scorede modstanderne i 5 af kampene i tom kasse (eneste gang dette lykkedes i år var i pokalfinalen mod Frederikshavn 🙂 ).

Med 1176 skud på mål, så er vi kun overgået af Herning (1282 skud) som det mest skydende hold i ligaen. Med 149 scorede mål give dette en skududnyttelse på 12,67%. Den højeste i ligaen.

Modstanderne havde total 890 afslutninger på Lillie & Co. svarende til en udnyttelse på 11,46% (eller en SVS% på 88,54%).

Reelt set var vi dominerende igennem hele sæsonen, med undtagelse af 3 nederlag i streg i 4. spillerunde. Der var forårsaget af en kombination af skader (Persson, Andersson, Røndbjerg), karantæne (Jensen) og U20 VM (Green, Schulze). En cocktail bredden på truppen ikke helt kunne klare.

Næste BIG DATA analyse, hvor vi kigger på hvordan de enkelte spillere har performet i forhold til Champagnebugten.dk’s forventninger offentliggøres i morgen.