BIG DATA – Part 6 – Special Teams – Power Play and Penalty Killing
Vi sluttede grundspillet med en positiv målscore på 47 mål.

Denne positive målscore er primært genereret i spil 5 mod 5, som vi vandt med 32 mål og vi var dermed helt overlegne i denne disciplin af spillet.

I Powerplay scorede vi 47 gange ud af 172 overtalssituationer, svarende til en scoringsprocent på 27,3%, hvilket er langt over de 20% som man normalt siger er niveauet for et godkendt powerplay. Mod kvartfinalemodstanderen Herlev har vi scoret på 7 ud af 25 powerplay svarende til en scoringsprocent på 28,0%.

Som tidligere skrevet, så er det primært Rosenthal, Fiddler, Sarault, Fredriksson og Daly der har leveret i powerplayet med 33 mål. Dette er også tilfældet mod Herlev hvor kæden har scoret 6 ud af 7 powerplay mål.

Som vi kunne se i gårsdagens BIG DATA analyse, så har holdet i år været gode til at holde sig ude af straffeboksen, og det har der i år været en særlig god grund til. Vi er simpelthen det dårligste hold i ligaen til at spille boxplay. Esbjerg og Odense har godt nok lukket flest mål ind i boxplay, men de to hold har også siddet meget mere i udvisningsboksen.

Statistikken siger 152 gange har vi været i undertal og holdene har scoret i 38 af disse tilfælde, svarende til en penalty-killing procent på 75%. Mod vores kommende kvartfinalemodstander Herlev er statistikken endnu værre idet Herlev scorede på hvert tredje powerplay mod os i grundspillet.

Denne statistik er uhyre vigtig at for rettet op på når Play Off starter, hvor kampene ofte er mere tætte og med færre scorede mål.

Vi har forsøgt at analysere årsagen til dette, men har ikke kunnet finde nogle direkte årsager. Penalty-killing var ikke bedre de 5 kampe hvor vi havde Van Pottleberghe på mål, og det har heller ikke bestemte backer eller angribere, der er inde på målene, så problemet må være i opstillingen på banen. Desværre har der ikke været en forbedring igennem sæsonen. I sidste spillerunde var penalty-killing helt nede på 72%.

Så hvis holdet ikke har vist hvad de har skullet bruge tiden til, så er det måske en god ide at kigge lidt video.