BIG DATA: Sæsonevaluering II – Målmænd
Hermed følgender den anden af fem artikler, hvor vi vurderer præstationerne i grundspillet.

Inden hver sæson vurderer Champagnebugten, hvor langt holdet kan nå baseret på den spillertrup som den sportslige ledelse har valgt.

Det gør vi ved at estimere hver spillers pointhøst/redningsprocent i den kommende sæson samt score spilleren fra 1-5 efter nedenstående skala.

Det er disse data, som vi bruger til at evaluere sæsonen udfra i denne og i de kommende artikler. I de nedenstående vurderinger er vores karakter angivet efter spillernavnet, mens vurderingen før sæsonstart er angivet i parentes.

Statistikken

De forventede redningsprocent (SVS%) og antal baglænsmål pr. kamp (GAA) er identiske med spillernes statistik fra sidste år.

Vi har løbende registeret målmændenes præstationer baseret på de officielle kamprapporter alligevel afgiver disse en smule fra de officielle statistikker på metalligaen.dk (Jon Lee-Olsen 87,4%/3.88 og Thomas Lillie 89,8%/3.05). Dokumentationen for vores beregning kan ses i bunden af denne artikel.

De to væsentligste årsager til differencerne er fejlagtig udfyldelse af kamprapporten (ingen målmand på isen – ved scoring) og i de tilfælde hvor der skiftes målmand midt i kampen, så tæller samtlige skud i kampen med på begge målmænd. Vi har justeret for disse fejl i vores statistik.

Thomas Lillie 3 (4)

Thomas startede sæsonen svagt med 4 kampe med en redningsprocent på mellem 82% og 88% og blev i den 4. kamp udskiftet med Jon og var derefter bænket i 3 kampe. Derefter startede Lillie inden i praktisk talt alle de resterende kampe (bortset fra to mod Odense og en mod Esbjerg) til trods for præstationerne ikke levede op til forventningerne.

Vores vurdering er, at Lillie manglede konkurrence om målmandspladsen – mange præstationer var ikke gode nok til genvalg, men det fik han gang på gang – en førstemålmand på et Top4-hold skal ligge over 90% i redningsprocent. Havde Lillie holdt en redningsprocent på 90% ville han have forhindret 18 mål mere.

Jon Lee-Olsen 2 (2)

Jon startede i mål i 6 kampe, men spillede kun 4 kampe til ende. Derudover blive Jon indskiftet 3 gange i løbet af sæsonen. Totalt set er han registreret for 400 minutter.

Spilletid og præstation har været som forventet.

Man kunne ønske, at trænerteamet gav Jon mere tillid. Det virker klart som om, at Jon har meget kortere snor end Lillie, når det gælder dårlige præstationer.

**************************************