BIG DATA: Sæsonevaluering IV – Angribere
Hermed følgender den anden af fem artikler, hvor vi vurderer præstationerne i grundspillet.

Inden hver sæson vurderer Champagnebugten, hvor langt holdet kan nå baseret på den spillertrup som den sportslige ledelse har valgt.

Det gør vi ved at estimere hver spillers pointhøst i den kommende sæson samt score spilleren fra 1-5 efter nedenstående skala.

Det er disse data, som vi bruger til at evaluere sæsonen udfra i denne og i de kommende artikler. I de nedenstående vurderinger er vores karakter angivet efter spillernavnet, mens vurderingen før sæsonstart er angivet i parentes.

Mattias Persson 4(5)

Alle elsker Perssons elegante stil. Han er, når han er bedst, den bedste spiller i den danske liga. Det viste han i starten af sæsonen med 28 point i de første 20 kampe. Derefter gik det nedad bakke, formkurven faldt og det blev kun til 4 point i de 12 efterfølgende kampe.

Der er ingen tvivl om, at det tætte kampprogram med 48 kampe i stedet for 40, er ikke til Perssons fordel. Og selvom han kom godt igen i den sidste del af turneringen, så var Persson ikke i stand til gennem hele sæsonen at levere på samme niveau som i sidste sæson. Selvom man er 32 år, så er det ikke tilladt at skippe sommertræningen.

TJ Moore 4 (5)

Moore blev hentet umiddelbart efter sidste sæson i SønderjyskE, hvor han lavede 48 point i 40 kampe. Han skulle være et “en-til-en” bytte for Sarault.

Moore leverede også en fin sæson men 43 point, men vi havde forventet en lille smule mere (hvis man kan tillade sig det). Det var bare som om, at Moore aldrig fik vist alt hvad han kunne.

Vi havde håbet på en, der gik forrest og afgjorde de tætte kampe til vores fordel, en der virkelig ville vinde kampene for sit hold. Derfor bliver vores vurdering en 4’er. Han indfriede ikke helt forventningerne.

Mario Lucia 4 (4)

Lucia blev hentet i Stavanger og var den eneste nordamerikaner, der allerede havde spillet en sæson i Europa.

Vi håbede, at Lucia kunne lave en point pr. kamp. Han  leverede næsten som forventet med 45 point i 48 kampe. Men ligesom med Moore, så virkede det som om, at han kunne lidt mere.

Da Moore og Lucia, der var indkøbt til at spille med Rosenthal ikke klikkede sammen, så prøvede trænerteamet andre konstellationer for at få det fulde udbytte af Lucia, men det lykkedes aldrig at finde den perfekte kædekonstellation til ham. Vi giver en stærk 4’er – selvom vi aldrig så de sidste 10%.

Marcus Olsson 4 (4)

Hvad skal man sige om kaptajn Olsson? Han er spilleren der bliver ved med at give. I år var endnu en stærk sæson.

Selvom Olsson ikke pointmæssigt nåede samme niveau som sidste år, så leverer han på så mange andre parametre, at han er en sikker 4’er. Om det var tabet af Bergman, der er skyld i Perssons og Olssons pointnedgang – eller måske savnet af Morten Jensens offensive backkvaliteter står hen i det uvisse.

Som fan er man stolt af, at have en kaptajn som Olsson, der altid udstråler den rigtige vinderattitude.

Rasmus T. Andersson 3 (3)

Andersson var fra sæsonstart tiltænkt en plads i kæden med Persson og Olsson som en direkte erstatning for Bergman. Men det fungere overhovedet ikke i starten af sæsonen.

På et tidspunkt måtte Andersson ned i 3. kæden og spille, men pludselig vendte det hele og Andersson sluttede som en af de bedste angribere på holdet med 17 point i de sidste 17 kampe.

Vi overvejede om Andersson skulle have en 4’er, men han mangler stadig at vise mere i fem-mod-fem. 50% af hans pointproduktion ligger i powerplayspillet – med hans firsttimer fra venstre side. Vi håber på en kontraktforlængelse til Andersson, der stadig har et stor udviklingspotentiale.

Nikolaj Rosenthal 3 (4)

En gang i mellem bliver man forkælet, det blev Rosenthal sidste år, hvor kæden med Fiddler, Sarault og Rosenthal havde den perfekte kemi. Det var tydeligt at se, at det ikke klikkede på samme måde i år – det kan man læse i pointstatistikkerne hvor det sidste år blev til 38 point i 40 kampe, mod 32 point i 48 kampe.

Vi savnede den fanden-i-voldske og lidt ydmyg Rosie, der på en konstruktiv måde stillede krav til sig selv om sine holdkammerater. Vi håber på, at dette var en “mellem” sæson og at den gamle Rosie er vender stærkt tilbage til august. I år bliver det kun til et 3-tal.

Anders Poulsen 4 (3)

19. november sluttede Poulsens sæson. Inden da blev det til 15 point i 19 kampe. Han styrede 3. kæden perfekt og passede perfekt ind som 4. angriber i powerplayet med Olsson, Persson og Andersson – Havde Poulsen spillet hele sæsonen, så ville det have været synligt i tabellen.

Poulsen leverede et højt niveau og selvom det kun blev til 19 kampe, så giver vi ham en 4’er og også titlen som bedste danske spiller på holdet. Vi ser gerne Poulsen i Rungsted-trøjen igen til august – Anders, du mangler at gøre jobbet færdigt.

Lucas Andersen 2 (1)

En “Friberg Special”. Thomas har, pga en mangelfuld leverance af talenter fra RIK, specialiseret sig i at støvsuge udenlandske juniorrækker for danske talenter. Vi nævner i flæng Morten Jensen, Rasmus Andersson og Nikolaj Krag. Lucas Andersen viste hurtigt sin målnæse og med 12 mål og en scoringsprocent på 25,5% så leverede Lucas Andersen offensivt et flot resultat.

Det er jo 12 mål der primært er scoret som 3. kæde spiller og dermed klart mindre spilletid end fx. Rosenthal og Andersson, så der er masser af potentiale at arbejde med, hvis han bliver i klubben. Men de defensive pligter skal der arbejdes med; – 22 i +/- statistik er sgu ikke ok. Der har ikke været nogen i klubben siden Leonid Truhno, der er så langsom hjemad banen. Derfor kan det kun blive en 2’er.

William Boysen 2 (3)

Boysen kom tilbage efter en enkelt sæson i eksil i Frederikshavn, hvor han sluttede sæsonen med den dårligste +/- statistik på hele holdet. I år kunne han dog ikke matche Lucas Andersen’s -22, det blev “kun” til -14 og en “2. plads”.

Pointmæssigt blev det til 20 mod forventede 25. Boysen mangler stadig at ryste juniorishockeyen af og tage det defensive ansvar alvorlig. Vi havde en forventning om, at dette ville ske i år, men Boysen indfriede ikke forventningerne. Det kan kun blive til en 2’er.

Frederik Høeg-Jørgensen 2 (3)

Tredje mand, der scorer højt med -13 på +/- listen. Han kom til klubben i sidste sæson efter Hvidovres konkurs og gjorde det rigtigt flot, men kunne i år ikke helt følge op på den gode præstation, hverken pointmæssigt eller defensivt.

Det virkede som om, at hans præstation sidste år blev løftet dels af den generelle gejst på holdet og dels pga. nogle kædekammerater med bedre overblik end i denne sæson. Det bliver kun til en 2’er til Høeg-Jørgensen.

Gustav Green 2 (2)

Green startede sæsonen flot og var blandt de bedste spillere i CHL. Han havde også forbedret sig væsentlig i forhold til den foregående sæson.

Det er bare lige den der, med de – 12 på +/- kontoen, der skal arbejdes med, hvis Green skal have centerrollen i 3. kæden til næste sæson.

Så ligesom med Boysen og Andersen, så er det her, at trænerne skal udvikle spillerne. Hvis du har været en succesfuld ungdomsspiller og scoret mange mål, så har det defensive spil aldrig været i focus. Men det skal det være på Metalligaen-niveau.

Vores 3. og 4. kæder tabte mange kampe i år. Det er det, som Green som center og som vores største ungdomstalent, til næste sæson skal bevise, at han kan ændre på.

Det er ikke Guffe fra “Rungsted 4ever” vi vil se på banen, det er en seriøs og ansvarfuld ung mand.

Nikolai Gade 2 (2)

Gade er Gade. Der er ikke så meget at sige om det. Altid fuld gas. I år var toughguyen lagt på hylden (kun 2×5 udvisningsminutter) til fordel for en spiller, der altid kæmper med, hvad han har og accepterer sin plads på holdet. Gade leverer en stor præstation i boxplay, hvor han er en af de vigtigste brikker. I 5-mod-5 kneb det lidt i år – få point og inde på alt for mange baglænsmål.

William Nistrup 0 (1)

Nistrups mål for sæsonen må helt klart have været at blive fast mand på holdet og stige bare en plads i hierakiet. Som 13. angriber så er der kun spilletid, når der er skader. Det lykkedes ikke. Derfor må han været skuffet over sæsonen. Vi forstår ikke altid, hvorfor man ikke prøver ham lidt mere af – med ansvar vokser de unge talenter. Der skal kæmpes for pladsen til næste sæson, for i år blev det ikke til nok istid – 4 skud på mål på en hel sæson det, er ikke meget for en angriber.