BIG DATA: Sæsonstatistikker




Slutspil blev der ikke noget af i år, så vores analyse af grundspillet, bliver også en analyse af grundspillet.

Nedenfor følger sæsonens statistikker.

I de kommende dage vil vi lave en evaluering af holdet og de enkelte spillere – Stay tuned.

Topscorelisten – Total

Alle spillere kom på pointtavlen og det var kun Jelert og Nistrup, der ikke fik scoret et mål.

Ingen angribere kunne sætte Shane Hanna på plads, og dermed blev det første back nogensinde til at slutte på Rungsted’s interne pointliste.

Hanna blev også eneste spiller med mere end et point per kamp (1,04). Til sammenligning så sluttede Tim Daly som bedste back sidste år på 1,15 (han blev dog overgået af Persson 1,31, Sarault 1,28) mens Rosenthal og Olsson også var over 1,00 per kamp.

Holten, Schulze, Andersson og Green var alle bedre end sidste sæson. Persson lavede et point mere end sidste år – men han spillede også 14 kampe mere i år.

Topscoreliste – Power Play  

Det blev powerplayformationen med Olsson, Persson, Andersson, Rosenthal og Shane, der dominerede i powerplay. Raskob aldrig lykkedes som powerplayback, denne formation begyndte først at levere da Fredriksson blev sat på blueline og Raskob blev flyttet ud på højre side.

Målmænd

Ingen af vore målmænd lykkedes i år. Lillie sluttede med næstdårligeste redningsprocent blandt ligaens førstemålmænd og Lee-Olsen magtede desværre ikke at give Lillie konkurrence i målet.

Flest afslutninger på mål

Der var konkurrence til det sidste og en skade til TJ Moore, der kostede han de sidste tre kampe i grundspillet, var også ved at koste ham førstepladsen over de spillere, der afsluttede mest i sæsonen. Han endte på 130 skud i 45 kampe. Sidste år toppede Tim Daly med 143 skud i 40 kampe.

Ikke uventet, så blev han efterfulgt af Raskob og Hanna, der var de to spillere, der var mest på isen i sæsonen.

Vi skal ned på 6. pladsen for at finde den første danske spiller, Rasmus T. Andersson, der dermed sendte den mest afsluttende spiller fra forrige sæson Nikolaj Rosenthal ned som næstmest afsluttende danske spiller.

Rosenthal gik fra 2,8 skud per kamp i sidste år til 1,9 skud per kamp i år. Andersson derimod øgede antallet af skud per kamp fra 2,3 til 2,6.

Højst effektivitet

En ting er at skyde meget, en anden ting er at score meget. Og mens vore imports havde mange skud på mål, primært fordi de havde mere istid i kampene, så er det de danske spillere, der præger toppen af effektivitetslisten.

Især Lucas Andersen imponerede med sin målnæse. Dette var hans første seniorsæson, og han må være en af de første på Friberg’s liste, når der skal forhandles kontrakter for den kommende sæson.

Anders Poulsen viste også stor effektivitet, desværre blev det kun til 19 kampe inden en skade stoppede sæsonen brat.

Det mest ærgerlige ved, at Rosenthal ikke fik så mange afslutninger på mål, er at han er hypereffektiv. Hvis han med en scoringsprocent på 18,7% havde skudt lige så meget som i sidste sæson, så havde kan scoret 6-7 mål mere i sæsonen.

Udvisningsminutter

Nistrup blev eneste spiller, der ikke nåede en tur i straffeboksen.

Totalt set, så spillede vi meget disciplineret. Kun 3 spillere fik en badebillet (Pulli, Hanna og Larsen) og vi var kun i undertal i 135 situationer heraf 8 gange i 3 mod 5 situationer.

Plus-/minusstatistik

Hanna slutter ikke bare som topscorer, men også med spilleren med bedste +/-.

Ikke mange spillere sluttede i plus. Dette skyldes primært, at vi var rigtigt gode i specialteams. Vi tillod kun 18 baglænsmål i undertal, mens vi scorede 37 gange i vores powerplays. Dette betyder, at vi i 5 mod 5 havde en målscore på 120 – 140. Når man kigger på listen, så er det også tydeligt, at det var bredden der ikke slog til.

Lucas Andersen, der viste sig som en rigtig sniper, skal nok arbejde lidt på sit “Truhno-agtige” tilbageløb 😉 han indtager sidstepladsen med -22.