Big Data – Semifinale update
Efter fire spillede kampe så er det små marginaler, der har gjort, at Herning fører 3-1 i kampe. For eksempel fører vi 147 – 139 i skud på mål, og målscoreren er kun 15-14 i Hernings favør. Herning har haft 19 udvisninger, og vi har haft 18. Så selv om det er op ad bakke at vinde tre kampe i streg, så er det meget få ting, der skal til for at få pendulet til at svinge.

Vores førstekæde er den bedste på isen. Green, Persson og Hansen; ingen af spillerne har negativ +/- statistik, og de to sidstnævnte har være på banen i fem ud af seks powerplaymål, mens Green har være på banen på fire. Green har bedst PPG med syv point i fire kampe.

Andenkæden har derimod problemer med Lassen, Pitkänen og Källela. Olsson er på -4 og de andre spillere, der har spillet wings i denne kæde, Andersson, Boysen og Rosenthal, er også alle i minus på +/- statistikken.

Tredjekæden klarer sig heller ikke godt nok. Ingen af spillerne i denne kæde har en positiv +/- statistik.

Fjerdekæden med Nielsen, Gade og Illemann har fuldt ud matchet Hernings fjerdekæde. Der er for eksempel overhovedet ikke scoret, når Illemann og Nielsen har været på isen igennem alle fire kampe.

I forsvaret ser det lidt mere tungt ud. Ingen spillere har positiv +/- statistik (Illemann har jo spillet angriber). Og især Holten og Røndbjerg med -2 har det svært. Nash og Laakso har begge fire point, begge med to point i powerplay og to i fem mod fem.

Nash, der har været udskældt for mængden af udvisninger, har kun siddet ude tre gange i de fire kampe, og for en gangs skyld har vi ikke flere udvisninger end modstanderne. Herning har haft 17 powerplays og scoret fire mål. To af disse i fem mod tre. Dermed scorer Herning på 24% af deres powerplays. Vi har scoret på seks ud af 18 powerplays, altså en udnyttelse på 33%. Så kan vi trække flere udvisninger, end vi idømmes, så kan det været det, der vender serien.

Kevins redningsprocent er fra Rødovre-kampene faldet fra 93,5% til 89,2%. Herning får flere hurtige spilvendinger, der sætter Kevin i sværere situationer, end han kom  i Rødovre-kampene. Og så kan man ærgre sig over, at han ikke redder Lasse Lassens skud til 1-0 i de to hjemmekampe, der blev scoret efter 5 minutter i kamp to og efter et minut i kamp fire. Det viser bare, at man skal være klar fra start. I princippet kunne to redninger her have betydet to hjemmebanesejre og en føring på 3-1 i kampe. Selvfølgelig kan man ikke opgøre det på denne måde, men det viser bare, hvor lidt der skal til for at pendulet svinger.

Det er ikke ovre før den fede kvinde har sunget. Og hun er ikke inviteret til Herning fredag aften – eller for den sags skyld Bitcoin Arena søndag.