BIG DATA SPECIAL – Statistics Per Quarterfinal Opponents
I aften spiller Odense mod Herlev i Play-in og med en sejr, så er Herlev klar til kvartfinalerne. Vi kigger derfor lidt nærmere på hvordan det er gået i grundspillet mod de forskellige modstandere som vi har at vælge imellem.

Rent statistikmæssigt, så burde vi nok vælge Herning.

Vi slog Herning i samtlige kampe i grundspillet i ordinær tid og det er også den modstander, hvor vi har scoret på flest af vores skud, hele 16,0%. Svarende til, at vi har sendt Simon Nielsen i Hernings mål hjem med en redningsprocent på sølle 84,0%😉. I den modsatte ende så har Herning kun scoret på 9,8% af deres skud.

På den negative side, skal det tilføjes, at vi selvom vi har vundet samtlige kampe kun har en målscore på +7. Det har altså været tætte opgør. Herning er også det hold, der tager færrest udvisninger. I grundspillets 5 kampe blev det kun to 16 minutter og 27 sekunder i overtal og kun 2 powerplay mål. Herning var skarpere i den anden ende, hvor de scorede 4 mål på 14 powerplay. Dertil kommer, at Herning løbende har forstærket truppen, så det er måske lidt chancebetonet at vælge Herning. Men det ville da være rart at sende Herning på en tidlig sommerferie.

Hvis Herning ikke tager så mange udvisninger, så ligger Esbjerg i den anden ende af skalaen.

33 gange i straffeboksen!! Totalt set har vi spillet næste en time i overtal på de 5 kampe og scoret 14 powerplay mål. Så selvom vi “kun” fik 12 point i de 5 opgør, så kunne Esbjerg også være en attraktiv modstander. Hvem vil ikke gerne have en modstander, der sidder i straffeboksen hele tiden. En total målscore på 21-12 og en skudstatisk på 153-114 viser jo en total overvægt til os i de indbyrdes opgør. Men men men. Det er Play-Off, måske dømmer dommerne ikke så mange udvisninger og måske er der også større risiko for skader mod et hårdt spillende Esbjerg mandskab.

Hvad med en gentagelse af sidste års kvartfinale-serie mod Rødovre. Fantastiske lokalopgør masser af tilskuere.

Problemet er bare, at vi faktisk har haft det svært mod Rødovre i år. Kun 3 sejre ud af 5 kampe og den laveste scoringsprocent (11,4%) ud af de 5 mulige modstandere. Rødovre er også den modstander, der har sendt os flest gange i straffeboksen. Heldigvis har Rødovre et elendigt Power-Play. De scorede kun 3 gange ud af 25 powerplays og totalt set så scorede de også kun 9 mål mod os i 5 kampe.

En anden mulighed med en kort bustur, er en tur til Herlev (under forudsætning af de slår Odense i Play-In).

Herlev er det lavest rangerede hold i tabellen og burde jo være det hold, man som vinder af grundspillet skulle vælge. Vi havde også 4 sejre ud af 4 mulige inden vi mødte dem i sidste spillerunde, hvor det blev til et nederlag.

Vi har en kæmpe overvægt i skud mod Herlev (196-123) og det burde ikke være et problem let at nedkæmpe lokalrivalerne. Men vi skal blive ude af straffeboksen, hvor Herlev førstekæde er uhyggelige i overtalsspil, mod os har de scoret 6 mål i 18 powerplays. I det hele taget så drejer alting sig om at neutralisere Herlevs førstekæde, der i grundspillet har scoret 74 ud af Herlevs 121 mål.

Skulle Odense overraske og slå Herlev ud, så vil det nok være en lækkerbisken for os. Der er ingen tvivl om, at vi er Odense totalt overlegne. Vi fået 14 point ud af 15 og vundet målstatistikken med 23-14 og skudstatistikken med 196-123. Men det bliver nok aldrig en mulighed for os at vælge. Måske sender Herlev dem på sommerferie allerede ved 21:30 tiden i aften.

Hvem vil du helst møde?