BIG DATA – Status efter 10 kampe.
Så er vi klar med anden runde af vores BIG DATA analyse. Der er nu spillet 10 kampe og datagrundlaget er dermed dobbelt så stort som ved sidste analyse og derfor mere solidt.

Næste analyse vil komme efter der er spillet 15 kampe.

Teamet

4 sejre og kun et nederlag har bragt alle teamparametre i grønt. Vi har flere points end forventet, scoret flere mål end forventet og lukket færre mål ind end forventet.

Specialteams statistikkerne, der var røde efter 5 kampe er nu også grønne.

Målmændene

Kevin Lindskoug, har efter en skidt start spillet sig op i de 4 kampe, han har stået i denne periode, og har forbedre sin fra 83,1% til 90,1% og er dermed på vej mod de 92% som vi på Champagnebugten forventer, at han kan levere. Kevin har også forbedre sin GAA (baglæns mål pr. kamp) fra 3,77 til 2,47 og er dermed også tæt på den 2,30 som vi har sat som grænsen for en godkendt præstation.

Sebastian Feuk har i den forgangne periode kun spillet 1 kamp, og ligger stadig på et højt niveau med en redningsprocent på 96,1 og en GAA på 1,00 efter 3 spillede kampe, faktisk topper Sebastian målmandsstatistikkerne i ligaen. Med til dette, skal det dog siges, at to af kampene har været mod de to bundhold Hvidovre og Herlev.

Backerne

Backsiden leverer forsat ikke de points som forventes, men det er tæt på. Vi har vurderet backlinien til et gennemsnitlig PPG på 0,23 og efter 10 kampe ligger den på 0,20. En af årsagerne til dette er, at vi i begge powerplay-formationer spiller med 4 forward og kun en back, og da 9 af vore 31 mål er scoret i powerplay, så er dette en medvirkende årsag til, at vore backer leverer færre points.

Jensen topper

På det individuelle niveau ligger Morten Jensen i top med 3 mål og 3 assister. Hvilket er langt over det forventede, samtidig er Morten +8 i plus/minus statistikken, så rent statistisk er Morten vores bedste back. Morten danner backpar med Brendon Nash og de må betragtes som et af ligaen bedste backpar. Nash er +9 og dermed bedst på holdet i denne disciplin.

Vernace halter efter

Mike Vernace, der primært danner par med Lindhøj, ligger angrebsmæssigt langt under det forventede niveau, efter 8 kampe, har han kun produceret 1 point og set i lyset af, at Mike har fuld spilletid i powerplay, så er dette ikke godkendt. Måske er Mike også på en sværere opgave idet han makker statistisk-set er vores svageste back. Lindhøj har været inde på 8 baglænsmål og har dårligste plus/minus statistik.

Solidt par

Backparret med Røndbjerg og Holten leverer en solid indsats og er begge på +2, især Røndbjerg gør det godt, han har faktisk kun været på banen 2 gange for modstanderen har scoret. Røndbjerg og Holten defensive rolle på holdet gør, at +2 er vigtigere i om de har lavet en assist mere eller mindre, så klart godkendt indtil videre.

Illemann er blevet altmuligmand. Men Greens skade, er Illemann pludselig tilbragt flere kampe som wing i 4. kæden, statistisk set, så har Illemann ikke ændret sig siden sidst. Han er stadig på 1 assist og -1.

Forwards

Totalt set er vores forwards i plus i forhold til det forventede med et gennemsnit på 0,58 point per kamp.

Den grønne tredjekæde

3. kæden med Rosenthal, TC og Alexander B er stadig i grønt. Efter Green’s skade har kæden i nogle kampe været splittet op, men alle 3 spillere fortsætter med at producere og leverer over niveau. TC er stadig holdets bedste med 1,3 point pr. kamp.

Leverer i begge ender

2. kæden har spillet 5 gode kampe har leveret såvel offensivt som defensivt. Faktisk klarede både Persson og Olsson at spille 9 kampe før de var på banen på et baglænsmål i EQ. Ganske imponerende. Pointmæssigt er de stadig lidt efter det forventede, men forsætter de den positive trend, så er det snart indhentet.

Blandede bolsjer

1. kæden har leveret lidt blandede bolsjer. Offensivt leverer både Bergman og Boysen de point de skal, men de er begge inden på for mange baglænsmål, så kæden fremstår ikke så solid som 2. kæden. Dette kan skyldes fraværet af Green i de sidste 4 kampe.

Godkendt fjerdekæde

4. kæden gør det fortsat flot. Nikolaj Gade og Emil Oliver Christensen er på -1, altså har de spille 9 kampe ud af 10 kampe til 0. Det er klart godkendt, at flere af vore modstandere kun spiller på 3 kæder, dermed har vores 4. kæde mange skift med de andre holds topkæder.

I Greens fravær, har Marcus Nielsen været ”udlånt” til både 1. og 3. kæden og Marcus har kvitteret med at gå fra -1 til +1 i plus/minus statistikken.

Status: Samlet i grønt

Som sagt indledningsvis, at er alle “team-parametre” grønne, og der er ikke mange, der kan klage over holdet præstation indtil videre, tværtimod.

Det kan derfor lyde krævende, men vi mener stadig, at nogle af vores imports har forbedringspotentiale. Hansen og især Vernace bør øge deres pointgennemsnit pr. kamp og Lindskoug, skal fortsætte den positive trend og forbedre sig yderligere. En rangering som den 9. bedste keeper i ligaen er ikke godt nok.

Vi vender tilbage efter 15 spillede kampe. I de næste fem kampe venter Gentofte (U), Esbjerg (H), Rødovre (U), Ålborg (H) og Odense (U). Vi vender tilbage med en analyse efter disse kampe.