Big Data: Status før semifinalerne
Kvartfinaleserien endte med et dejligt farvel til Rødovre, da Morten Green og co. overvandt noget nær umulige odds og sikrede sejren.

Med den sidste kvartfinalekamp spillet er det derfor blevet tid til endnu en omgang big data.

Kevin ”the Wall” Lindskoug
Opturen fortsætter for Kevin Lindskoug, der på det seneste har leveret præstationer i Rungsted-målet, der gør, at vi har svært ved at tro, at det er den samme, der usikkert og ikke pokkers overbevisende indledte sæsonen. Hvad end du gør Kevin Lindskoug, så bliv ved!

Kevins redningsprocent nåede med kamp syv op på hele 93,47. Dertil krydres statistikken med et GAA på blot 1,88. Det er en redningsprocent, der er over 3,00 procent bedre, end den Lindskoug leverede over hele grundspillet. Med andre ord: Kevin er gået fra at være en blød mellemvare i ligaen til at være en af ligaens bedste. Øjner vi en forlængelse?

Fortsætter Kevin Lindskoug med at levere de statistikker i semifinalen mod Herning, så kan det give os en gevaldig fordel. Til sammenligning holder Herning-målmand Simon Nielsen en redningsprocent på 90,57 i slutspillet og en GAA på 2,50.

Den finske kanon
Aleksi Laakso fortsætter med at være den mest skydende Rungsted-spiller i slutspillet. Den finske backforstærkning er ovenpå syv kampe oppe på hele 24 skud. Laakso holder dertil en skudeffektivitet, der med 8,3 procent ligger lidt over holdets samlede.

Skarpretterne skal blive skarpere
Grundspillets to pointkonger, Jake Hansen og Nikolaj Rosenthal, har endnu ikke fået gang i produktionen. Om det skyldes fokus på andre arbejdsopgaver i løbet af kampen, manglende tur i den eller noget helt tredje, tør vi ikke spå om. Hansen har dog med 23 skudforsøg næstflest skud på mål efter Laakso, men de mange skud har endnu ikke givet gevinst. Det er vigtigt, at de to målscorere får gang i produktionen i semifinalen, da vi møder et Herning-hold, hvis effektivitet må forventes at være større end Rødovres, hvorved der stilles krav til flere Rungsted-scoringer.

Kongen må godt abdicere
Vi havde i den seneste omgang ”Big Data” fokus på Brendon Nashs mange udvisninger. Vi kan roligt sige, at den syvende kvartfinalekamp i den grad har understreget, at disciplinen bør være et kraftigt fokusområde for den 30-årige canadiske back, der er ligaens udvisningskonge.

11 to-minutters og en badebillet er bare ikke sagen i slutspillet. Især ikke når man indtager en bærende rolle som Nash er tiltænkt.

Vi håber herfra, at Rødovre-kampen har fået Nash til at tage et godt kig i spejlet, så der kan komme styr på disciplinen. Det er svært at tro, at holdkammeraterne kan levere så fantastisk en kamp, som der blev i kamp syv.