BIG DATA – Status ved første landsholdspause
Så er vi klar med tredie runde af vores BIG DATA analyse, en kamp for tidligt, men vi ønsker at lave en status inden Continental Cup, samt den naturlige opdeling af sæsonen, da vi rammer den første landsholdspause.

Næste analyse vil komme, når der er spillet 25 kampe.

Teamet

Skaderne er væltet ned over holdet i den forgangne periode, og vi manglede seks angribere i kampene mod SønderjyskE og Frederikshavn. Alligevel gav det fem point på kontoen. Den lange skadesliste gav endelig istid til både Jelert og Nistrup, som begge har klaret det fint, og vi så også en tredjekæde, der bestod af fem backer.

Så i skrivende stund står vi med 38 points for 19 kampe, altså præcis 2,0 points per kamp. Det betyder, at vi ligger 0,20 point over det forventede gennemsnit på 1,80 points per kamp.

Seks angribere ude, hvoraf de fire er faste bestanddele i vores powerplay, har betydet, at Peter Johansson har skulle sammensætte helt nye formationer i special teams. Derfor skulle man forvente, at vores PP% ville falde, men dette er ikke tilfældet, nye spillere er steppet op, og PP% er øget fra 17,1% til 19,8%, meget tæt på det forventede niveau på 20%.

Boxplay-statistikkerne er også forbedret. De er hævet fra 76,5% til 79,1%, tæt på det forventede niveau på 80%. I den forgangne periode har den faktisk helt oppe på 87%, primært hjulpet af Frederikshavn, der skulle bruge 10 powerplaymuligheder på at score et mål.

Dermed er specialteams statistikkerne cirka der, hvor man som minimum skal være, altså at vi scorer på hver femte powerplay og klarer fire ud af fem boxplays.

LÆS MERE: Rungsted er klar til Final Four!

Målmændene
Kevin Lindskoug har stået to kampe med redningsprocenter på henholdsvis 93,1% og 96,4% og forbedrer hele tiden sin redningsprocent, men der er stadig et stykke vej endnu til de 92% i gennemsnit. GAA er også faldet fra 2,68 til 2,50 og nærmer sig Champagnebugtens målsætning på 2,30.

Sebastian Feuk stod mod Odense (hans eneste nederlag som startende målmand) og så brandkampen i Frederikshavn, hvor hans reddede 45 skud ud af 48. Dette er med til at cementere Feuk i toppen af målmandstatistikkerne. Med en redningsprocent på 94,6% og en GAA på 1,51.

Feuk lukker altså præcis et mål mindre ind per kamp end Lindskoug gør.

Backerne
Morten Jensen og Brendon Nash fortsætter med at dominere +/- statistikken med hhv +10 og +13.

Vernace, Holten og Røndbjerg er alle på +5. Lindhøj, der i denne periode har spille angriber, er nu også i plus, og dermed er alle backer ”grønne”. Jelert, der fik debut i perioden, er også på +1.

Holten og Røndbjerg opfylder deres rolle på holdet perfekt, og at de begge indtil videre kun er noteret for 2 assister, betyder mindre.

Så egentlig er det kun Vernace, så vi overordnet havde forventede en større pointproduktion fra. Men dette opvejes af især Morten Jensen, der har en produktion, der er 250% højere end forventet.

Men tre backer i angrebet har også øget pointproduktionen. De har øget gennemsnittet fra 0,22 til 0,31 og ligger nu pænt over det forventede.

Forwards
Med masser af skader har der i denne periode ikke rigtigt været nogle faste kæder, men det er blevet til masser af spilletid til alle friske angribere. Især Emil Oliver har grebet denne chance og lavet fire points. Jake Hansen benyttede Hvidovre kampen til at lukke munden på dem, der klagede over hans pointproduktion. Med et mål og fem assist er han på 0,89 PPG. Præcis de forventninger vi har sat på ham.

Boysen har også profiteret af den mere spilletid men yderligere et mål og tre assister. Dermed er det kun de to skadede spillere, Morten Green og Mattias Persson, der er i ”rød”

Totalt ligger angriberne på 0,65 PPG og dermed pænt over det forventede.

Med de seneste resultater leveret af et decimeret hold så kan der kun være masser af optimisme, inden Continental Cup starter den 17. november, hvor modstanderne er lettiske HK Kurbads, hviderussiske Yunost Minsk og engelsk Sheffield Steelers.  Vores efterretninger er, at Rungsted stiller i stærkeste opstilling til disse tre kampe.

Vi på Champagnebugten kommer til at dække Continental Cup massivt men masser af optaktsartikler, så husk at følge med.