Big Data – sæsonoptakt
Sæsonpremieren nærmer sig. I den anledning dykker vi dybt i statistikkerne fra træningskampene, ser på truppens ændringer i forhold til sidste sæson og kommer med et bud på, hvad vi forventer fra de forskellige spillere i truppen.

Pre-season
10.8 Rungsted-Rødovre 2-5 (0-0,2-3,0-2)
17.8 Rungsted-Helsingborg 3-1 (0-0,2-0,1-1)
21.8 Odense-Rungsted 4-3 (0-1,0-2,3-0) 1-0 str.
30.8 Rungsted-Kristianstad 6-2 (2-0,2-1,2-1)
31.8 Rungsted-Frisk/Asker 4-1 (0-0,2-0,2-1)
04.9 Hvidovre-Rungsted 5-8 (3-1,1-3,1-4)
07.9 Rødovre-Rungsted 1-5 (0-4,1-1,0-0) 

De første tre kampe blev spillet uden de tre nye nordamerikanere, Gustav Green og Mathias Røndbjerg (kun de to første). Dette gav plads til de tre RIK-spillere Nicolai Andersen, Patrick Møller og Tobias Wildhagen. Der kan derfor ikke lægges så meget i disse resultater.
I de sidste fire kampe har vi haft fuldt hold, med undtagelse af Gustav Green, der stadig er ude på grund af mononukleose. I disse fire kampe er det blevet til fire klare sejre, men modstanderne har også været af en lidt svingende kvalitet. Reelt var det kun det norske Frisk/Asker, der måske har niveau med topholdene i den danske liga, men de spillede kampen men deres reservekeeper i målet.

Kontrollerende og meget scorende
Men faktum er, at træningskampene har vist et Rungsted-hold i kontrol. Total set har vi vundet skudstatistikken 206-149, svarende til 29-21 i gennemsnit per kamp – og vi har samlet 16 ud af 21 mulige point, hvis man havde fået point i træningskampene. Målscoreren totalt er 31-19, svarende til 4,43 mål fremad og 2,71 bagud per kamp. Rungsted har specielt været effektive i anden periode, der totalt set er blevet vundet med 13-4! Der er normalt lidt flere mål i træningskampe, så man skal ikke lægge for meget i niveauet, men blot konstatere at vi har haft en scoringsprocent på ca. 15%, hvilket er klart godkendt.

Mere problematisk er, at vi kun opretholder en redningsprocent på 88,51%. Det er normalt ikke målmændenes favoritdisciplin, hvor der bliver prøvet forskellige spillere på forskellige pladser, og spillerne måske ikke leverer 100% på isen. Selvom tallene er lave, så kunne man se Jon Lee-Olsen stå en superkamp mod Frisk/Asker og Thomas Lillie har også disket op med flere store redninger i kampene. 

Lad os kigge lidt nærmere på forventningerne til holdet for den kommende sæson:

Målmænd
Holdet har i år helt ny målmandsbesætning. Efter fire år som anden målmand blev det karrierestop for Sebastian Feuk. Nogle romantikere ville nok have ønsket, at ledelsen havde turde satse på ham som første målmand i en af de foregående sæsoner, men dette blev ikke tilfældet, selvom han i tre af sæsoner havde bedre statistik end førstemålmanden.
Nu erstattes han af den tre år yngre Thomas Lillie, der oprindeligt er opfostret i Vojens efterfulgt af to sæsoner på Växjös U20, hvor han den sidste sæson var tredje bedste målmand i J20 Superelit. Derefter gik turen til Frederikshavn, hvor han har spillet de to seneste sæsoner.
Andenmålmand bliver den 26-årige Jon Lee-Olsen. Jon har spillet fem sæsoner i Metal Ligaen, hvor han har spillet for Rødovre, SønderjyskE og Frederikshavn. På fem sæsoner er det kun blevet til 26 spillede kampe, så vi skal nok ikke forvente, at han starter i målet.
Vi tror årsagen til at satse på en heldansk målmandsduo er, dels at for eksempel Esbjerg og Frederikshavn har vist, at man ikke behøver en udenlandsk målmand for at være med i toppen, dels at få en ekstra udlænding i marken, således at Morten Green kunne blive erstattet af en udlænding.

Vi tror, at den oprindelige ide var, at have Feuk og Lillie som målmandsduo, hvilket ville have været en stærk besætning, hvor de to målmænd kunne konkurrence om startpladsen i målet. Nu bliver det i stedet for Jon Lee-Olsen, der kun har en på 87,1% set over de to foregående sæsoner. Derfor virker det klart, at Thomas Lillie er tiltænkt en rolle som førstemålmand.

Hvis man laver en beregning, hvor Lillie står 40 kampe og Lee-Olsen fem kampe – og baserer beregningen på de to målmænds redningsprocenter fra de to foregående sæsoner, samt forventer, at modstanderne har 29 skud på mål per kamp (de havde de sidste år), så ender teamet med en redningsprocent på 90,6% hvilket er identisk med Feuk/Lindskoug’s redningsprocent sidste år.
Så vi har ikke en dårligere målmandsduo i år i forhold til sidste år. Men de bedste målmænd i ligaen holder en redningsprocent på 92%, så med 45 kampe og 29 skud per kamp, så vil vi lukke ca. 18 mål mere ind i grundspillet, end holdene med de bedste målmænd vil gøre.

Forsvar
Væk er Nash og Vernace, og ind kommer Tim Daly og Simon Fredriksson. Selvom Nash sluttede på som den tredje største pointsluger blandt ligaens backer, så vil han nok mere blive huske for en masse dumme udvisninger. Vernace levede aldrig op til forventningerne pointmæssig og var heller ikke stærk defensivt. Vi vil kalde begge backer for allround backer, uden reelle specielle kompetencer.

I år virker det som om, at de to importbacker er signet med forskellige kompetencer. Tim Daly er den offensive back, der skal styre powerplayet, mens Simon Fredriksson er hentet på grund af hans defensive kompetencer. Begge spillere har været overbevisende i træningskampene.
Daly har været stærk med pucken og har produceret syv point i tre kampe, samt leveret 4,67 skud på mål per kamp. Det er også blevet til tre ture i straffeboksen, forhåbentligvis er dette bare på grund at tilpasningen til den danske dommerlinje.

Simon Fredriksson har leveret en tung defensiv og sat mange tacklinger, men alligevel kun fået en udvisning i fem kampe. Fredriksson har faktisk overrasket offensivt, hvor det er blevet til tre point. Dette skyldes nok, at Flemming Green har valgt at lade de to importbacks spille sammen i det første backpar.

Backpar nummer to ser ud til at blive Mathias Røndbjerg og Morten Jensen. Morten forsætter, hvor han slap sidste år. 22 skud på mål i syv kampe vidner om, hvor offensiv han er. I træningskampene har Morten også haft fast plads i powerplayet, en rolle han sidste år løste bedre end både Nash og Vernace.

There’s more Big Data – sæsonoptakt ahead! Just click “Next” below!

Page 1 Page 2