Bliver det tredje i træk mod piraterne?
Så er det blevet tid til sæsonens andet opgør mod de røde pirater fra Nordjylland. Med udgangspunktet i sæsonens hidtidige formkurve og det første opgør, er der i modsætning til tidligere sæsoner grund til stor optimisme, når Rungsted Seier Capital tirsdag aften tager imod Aalborg Pirates.

Fredagens sejr over Rødovre var første gang i ti kampe, at der kom scoringer fra samtlige tre kæder. Sidst det skete, var sjovt nok også mod Rødovre. Med det sagt, så giver det grund til optimisme, idet skaderne til Morten Green og Marcus Nielsen har efterladt et par huller ned gennem midten. De ser dog ud til at være udfyldt godt for tiden ovenpå de seneste omrokeringer, der har sendt Nikolaj Rosenthal og Mikael T. Christensen op i førstekæden med Robin Bergman, så den nye tredjekæde er Alexander Jensen med William Boysen og Nikolai Gade.

En tur i udkigstornet
Vi efterlyste efter forrige Aalborg-kamp deres nyindkøbte stjerne, russiske Kirill Karbalov. Om han er blevet fundet siden hen, kan dog godt fremstå lidt uklart. Med et point (et mål) i sine hidtil ni kampe i Metal Ligaen står den hypede Aalborg-profil ikke så skarp endnu.

Med 10 point i 12 kampe er Pierre-Oliver Morin den skarpeste pirat for tiden. Aalborg venter stadig på, at Julian Jakobsen for alvor kommer i gang med produktionen. Med fem point i 12 kampe har den nordjyske landsholdsspiller næppe fået den indledning på sæsonen, som der var håbet på.

Aalborg kommer til Hørsholm med to 4-1 sejre i bagagen over henholdsvis Frederikshavn og Odense, hvilket har styrket deres spurt mod Final Four.

I forhold til Final Four så går Rungsted Seier Capital ind i en afgørende uge med tre kampe – først mod Aalborg og derefter back-to-back kampene mod Odense. Kommer man ud af ugen med seks til ni point, så er en plads i Jyske Bank Boxen meget tæt på sikret.

Special teams bliver afgørende
Vender vi blikket indad, så er det værd at se lidt på special teams. I fem mod fem ser det hovedsageligt meget godt ud. Der hvor målene oftest kommer, er i boxplay. Med otte powerplayscoringer imod de seneste seks kampe, er det værd at holde sig fra boksen. Her er 37,5 procent af de 16 indkasserede mål faldet, mens Rungsted har haft en spiller i udvisningsboksen. Dertil kommer, at der er scoret tre mål imod (18,8 procent) mens Rungsted har været i powerplay. Med andre ord, så er over halvdelen af målene scoret imod faldet mod special teams. Det var blandt andet der, hvor Herning og Gentofte sikrede sejrene.

Holder vi fem mod fem på isen, så burde det blive til sæsonens anden sejr over Aalborg.