Bliver tredje gang lykkens gang mod Herning?
Tirsdag aften gælder det sæsonens tredje kamp mod Herning; en modstander der bestemt ikke har kastet mange sjove oplevelser af sig i denne sæson. Bliver tredje gang lykkens gang, når Herning tirsdag aften kigger forbi?

Selvom skadeslisten de seneste par uger er gået op og ned fra dag til dag, så har de seneste fire kampe alligevel kastet 11 point af sig, hvilket nok er flere, end de fleste af os turde håbe på.

Siden 7-1 kampen i Herning har midtjyderne også været ramt af skader. Selvom Herning er uden to gange Daniel Nielsen, Bjørn Uldall og flere knap så prominente navne, så bed ræven i den grad fra sig fredag mod Odense, der blev sendt hjem med et nederlag på 7-3 i topopgøret. Selvom Herning har haft sine udsving, har det dog været mærkbart, at skaderne og fraværet primært har været hos spillere i de lavere kæder.

Rungsteds skadesliste tæller i øjeblikket Mikael T. Christensen, Alexander Jensen, Robin Bergman, Marcus Nielsen, Marco Illemann, Joachim Holten Møller og Marcus Olsson. Vi hører dog, at et comeback til Marcus Olsson skulle være lige på trapperne – måske endda allerede mod Herning. Der er yderligere et comeback på vej til Marcus Nielsen, der regner med at være med igen på fredag mod Gentofte. Så selv med skader hos Herning og gode Rungsted-resultater i de seneste fire kampe, så bliver jagten på femte sejr i træk i den grad en styrkeprøve af de helt store.

Hvordan slår man så Herning?
Omstillinger, boxplay og tilgang til kampen. Herning har i de foreløbige kampe effektivt straffet vores fejl. Især når backerne er blevet fanget for langt fremme, når spillet er vendt (omstillinger, kontraer osv.). Dertil så vi i seneste kamp, at de midtjyske ræve i den grad formår at udnytte overtalssituationer.

Et andet aspekt har været tilgangen til spillet i de kampe. Man er gået fra hallen med et indtryk af, at Herning reelt har haft det fint med, at Rungsted kommer blæsende og forsøger at tage styringen med spillet, hvorefter de blot skal slå til, når chancerne kommer, for eksempel ved de førnævnte ting.

Skal Herning rystes, kræver det, at de bliver tvunget længere frem på isen, så der kan lukkes yderligere op for deres defensiv. Lykkes det, så bør det være muligt at ryste rævene.