Blog: Derfor giver det ingen mening at snakke om færre udlændinge
Debatten har kørt rundt i Ishockeydanmark på det eneste, om gentlemanaftalen om en begrænsning af antallet af ikke-danske spillere skal nedsættes fra otte til seks.

Debatten er dog tit præget af følelser og personlige holdninger, mens fakta og hensyn til ligaens niveau oftest sættes i baggrunden eller helt glemmes.

Det virker her ofte til, at der er en lidt blåøjet tro på, at der automatisk kommer flere danske ligaspillere, blot man begrænser antallet af udenlandske spillere.

Hvor skal spillerne komme fra?

Hos en lang række klubber i Metal Ligaen ses det tit, at der går tre, fire eller fem år, fra unge spillere først indlemmes i trupperne, til at de er det, som man kan kalde regulære ligaspillere.

Hvis vi blot retter blikket mod Rungsted, så kan det nævnes, at Gustav Green fik sin Metal Liga-debut i 2015-2016 sæsonen. Han er dermed i gang med sin femte sæson i ligaen.

Nu er det endnu ikke alle ligaklubber, der er oppe og ramme gentlemanloftet på de otte udenlandske spillere, men lad os arbejde med et maksimalt antal i alle klubber.

Fjerner vi to spillere der, skal der på liganiveau findes 18 nye danske spillere til næste sæson.

There’s more Blog: Derfor giver det ingen mening at snakke om færre udlændinge ahead! Just click “Next” below!

Page 1 Page 2