Blog: Giver det mening af spille all-star-kamp under en pandemi?
Landsholdet - Pressens Hold

Reaktionerne har været meget ensrettet ovenpå offentliggørelsen af Pressens Hold til opvisningskampen mod det danske landshold den 7. november.

Giver det mening at spille sådan en kamp, hvor samtlige ni trupper kombineres på kryds og tværs i en tid, hvor sociale relationer med folk, der ikke tæller de nærmeste, forsøges begrænset med diverse restriktioner, tiltag og anbefalinger fra myndighedernes side?Hvad taler for en showkamp under coronapandemien?

Argumentet for showkampen er, at der kommer nogle træningskampe til landsholdet i en tid, hvor det ikke rigtigt er muligt spille mod andre nationer.

De faste fire-nationersturneringer er aflyst på grund af den verdensomspændende pandemi. Det gælder også det danske landsholds deltagelse i dem.

Kampene mod U25-landsholdet og Pressens Hold skal her være grundlaget for, at landsholdet kan få kvalitetsmodstand i forberedelserne frem mod VM.

VM 2021 skal efter planen spilles om knap syv måneder i Letland og Hviderusland.Spørgsmålstegn ved politisk og helbredsmæssig situation

Den lettiske regering har i forvejen været ude og sætte spørgsmålstegn ved værtskabet på grund af den politiske situation i Hviderusland.

Her har den klare opfordring været, at man giver Hvideruslands medværtsskab til et andet land.

IIHF har i den forbindelse nedsat en ekspertgruppe, der skal undersøge forholdene i forhold til stort set alle aspekter af afviklingen af eventet.

Herunder også spillernes sikkerhed i forhold til både den politiske situation og covid-19. Konklusionen på den undersøgelse fremlægges i november.

Med den internationale covid-19-situation kan man derfor allerede nu begynde at tænke i retning af, om det bliver til noget med VM-slutrunden i maj og juni, når en lang række af verdens ligaer endnu ligger stille.

Aflysningen af VM i år kom i marts, så ud fra den, så er der stadig lidt over fem måneder at løbe på fra IIHF og de måske to værtslande.Timing er nøglen

Der var med unlimited hockey og nu også kampen mellem landsholdet og Pressens Hold lagt op til flere nye tiltag i denne sæson, som skulle være med til at give flere festlige indslag og generelt bare meget mere hockey til de danske hockeyfans.

Mens de nuværende restriktioner kan give en bekymringer i forhold til afviklingen af Final4, så virker annonceringen af genetableringen af konceptet med landsholdet mod Pressens Hold lidt fejlplaceret.

At annonceringen af truppen til Pressens Hold kom dagen efter, at Mette Frederiksen og regeringen havde meldt stramningen af restriktionerne ud, ja, det virker bare så fejlplaceret og total ude af trit med den generelle udvikling i landet, hvor en lang række mindre sportsgrene og på lavere niveauer nu lukker sæsonerne ned eller sætter dem på pause.Hvad taler imod en showkamp?

Herlev har sendt hele holdet i isolation, da man har over syv smittede med covid-19.

Derudover kommer Hernings Morten Poulsen og SønderjyskE’s Victor Rollin Carlsson og Mikkel Jensen.

Alle tre ikke-Herlev spillere kan meget vel være smittet i forbindelse med deres respektive møder med netop Herlev. Indikationerne er i hvert fald derpå.

Med andre ord, så er vi vel der, at der blot skal være en enkelt smittet spiller i Pressens Hold-truppen til, for at vi risikerer at have spredt coronasmitten ud blandt samtlige ni ligahold.

Victor Rollin Carlsson er i øvrigt udtaget til kampen i skrivende stund.

Placeringen af kampen. Sæsonens første landsholdssamling. Det er ikke fordi, at vi står der, hvor der er tale om vigtige finpudsninger op til VM. Der er syv måneder til – hvis det bliver til noget.

Kampen skal spilles i Frederikshavn, hvor op mod 375 tilskuere kan få lov til at komme ind. Kampen kan på ingen måde blive en festdag, hvor fans fra hele landet samles.

Man fristes nærmest til at sige, at der vil være lige så mange i hallen, som i de sidste år med konceptet i 00’erne, hvor konceptet led en stille død.Hvem er med på landsholdet?

Mens pressens hold er offentliggjort, så mangler landsholdstruppen stadig at blive offentliggjort.

Om landsholdet kommer til at bestå af de danske profiler fra Metal Ligaen, eller om det bliver de mange udenlandsprofessionelle danske spillere, der enten er kommet i gang med at spille eller venter på det – eller måske et mix af disse, ved vi endnu ikke.

Men i betragtning af at man reelt kan samle spillere fra samtlige ni ligaklubber – og tilføje spillere fra flere andre lande, det er ikke helt i overensstemmelse med de anbefalinger om begrænsningen af kontakt med andre relationer end nærmeste familie og arbejdskollegaer, når det ikke er muligt at arbejde hjemmefra.

Det vil være svært at bebrejde de udenlandske profiler i Metal Ligaen, hvis de takker nej til denne kamp.

Hvor meget kvalificeret modstand landsholdet får i denne kamp, kan man også sætte spørgsmålstegn ved, da det for modstanderne vil være en kamp, som de skal igennem, uden de risikerer skader af nogen art.Aflysning eller flytning

Herfra virker det oplagte valg til at være, at man enten helt aflyser kampen mellem Pressens Hold og landsholdet, eller alternativt flytter den til februar i håb om, at situationen ser bedre ud der.

Lige nu er det nærmest et succeskriterie i sig selv, at vi når frem til landsholdspausen uden flere corona-tilfælde i ligaen eller corona-aflysninger af kampe.

Så hvorfor øge risikoen for en bred smitte blandt samtlige klubber i en tid, hvor spillerne netop kan minimere kontakten til ikke nære relationer, når der er kamppause fra ligaen?