Sæsonstart 2.0: Nu gælder det top 4
Topfolk er ikke stemplet ind

Toppræstationerne i bagkæden og målet har der ikke været mange af indtil videre denne sæson.

Ville Kolppanen blev offentliggjort som den første udenlandske spiller frem mod denne sæson. Man må derfor antage, at han var blevet scoutet og vurderet grundigt, da han underskriften blev sat så tidligt.

Kolppanen kom til Metal Ligaen med et imponerende CV med kampe fra flere af verdens bedste ligaer.

Dog var der spørgsmålet om, hvordan en ung målmand kunne gå fra at være et førstevalg i KHL via SHL og Liiga til Metal Ligaen over få sæsoner.

Det har Kolppanens første kampe i Rungsted-trøjen givet et lille svar på.

Godt nok er det svært at fylde hullet efter den måske bedste keeper nogensinde i Metal Ligaen, men med en redningsprocent på 89 og en lang række dumme udvisninger allerede nu, så ligger årsagen til, at Kolppanen spiller i Danmark og ikke Sverige, Finland eller Rusland meget vel hos den finske keeper selv.

En målmand skal helst være en sikker sidste skanse for holdet. Ikke en tikkende bombe, der med en dårlig disciplin gentagende gange sætter et presset hold under yderligere pres.

Rungsted har tidligere vist, at man kan vinde guld, selvom man har en målmand, der ikke topper listen, men der var den offensive produktion også en helt anden, end hvad den aktuelt er.

Backprofiler mangler at stemple ind

Præstationerne foran Kolppanen har dog heller ikke været imponerende indtil videre i denne sæson.

Tim Daly spiller med konstant mindre og mindre marginaler, der gentagende gange sætter ham selv og holdkammeraterne under pres.

Udover de mange pucktab på offensiv blå eller i opspillet så var det nærmest symbolsk, da Daly mod Frederikshavn førte pucken frem og fik spillet sig selv under pres, hvorefter han lagde en sløj pasning til Daniel Madsen, som efterfølgende måtte trække en udvisning i et forsøg på at redde situationen.

Det kan godt være, at Daly har lavet tre mål i grundspillets første 10 kampe, men med -5 så halter det gevaldigt i egen zone for den canadiske back.

Forventningerne var store, da Rungsted Seier Capital annoncerede tilgangen af Sebastian Bergholt, der gennem de seneste sæsoner havde været en fast profil hos Aalborg Pirates.

Bergholt har dog ikke fået den bedste start på opholdet i Rungsted. Med -8 er han den spiller, der er klart mest på isen, når de andre hold scorer.

En del af forklaringen skyldes her, at han ofte er på isen mod de andre klubbers topkæder og dermed møder stærkere modstand, men -8 i 10 kampe kan hverken Bergholt selv eller trænerteamet være tilfreds med.

På papiret har Rungsted Seier Capital en stærk trup, men alligevel kører tingene ikke endnu. Hvorfor? Det giver vi et bud på over de kommende sider.