Sæsonstart 2.0: Nu gælder det top 4
Casting – fejlskud eller uopfyldt potentiale

I hele denne ligning skal vi medregne, at Rungsted Seier Capital endnu ikke har stillet med et fuldtalligt hold endnu i denne sæson.

Bedste fald har været med to til tre mand ude, så det har ikke været en nem opgave at få skabt et flow i truppen og finde den rette kemi, når nye spillere skulle sættes ind i kæderne.

Dertil kommer dog, at det kun er Ville Kolppanen, Henrik Hetta, Sebastian Bergholt, Daniel Madsen, Sebastian Sørensen og William Back, der er nye i truppen i forhold til sidste sæson.

Det er ikke mange, når man sammenligner med andre trupper, hvor halvdelen af holdet er skiftet ud.

HOP-kæden, Hardt, Olsson og Persson, giver sig selv i denne sæson. Det må næsten også være et spørgsmål om tid, før den er oppe i gear igen. Det kræver vel blot, at trioen ikke rammes af yderligere skader.

Udfordringen med kædesammensætningerne

Men hvad så med resten af kæderne?

Her er spillere som Rasmus Andersson, Henrik Hetta, Hampus Gustafsson, Frederik Bjerrum og Nikolaj Rosenthal sammen med enten en Donat Szita, Gustav Green eller André Pison udset til at udgøre de efterfølgende topkæder.

Andersson, Rosenthal og Bjerrum er spillere, der i den grad ved, hvor målet står, men hvem skal sætte dem op?

De resterende spillere til disse kæder, er spillere, der lever højt på deres arbejdsindsats frem og tilbage over isen, ikke for deres produktion eller playmakerevner. Det efterlader et hul i rollefordelingen.

Man plejer at sige, at for mange høvdinge og for få indianere skaber problemer, men når høvdingene mangler, hvem skal så sætte retningen for indianerne?

Hetta kan givet vis enten sammen med Andersson, Rosenthal eller Bjerrum være en stærk duo sammen med en playmaker, der kan sætte målene op.

Problemet er bare, at disse mangler, da de ikke er hentet til, mens rollen heller ikke ser ud til at blive udfyldt internt blandt de eksisterende spillere i truppen.

Som en skærende kontrast hertil står Daniel Madsen, der siden signingen virkede som det oplagte valg til en center i fjerdekæden.

Madsen står 10 kampe inde i grundspillet som nummer to på den interne topscorerliste med syv point. Dertil kommer, at han faktisk er den forward, der har den bedste +/- statistik i hele truppen med +3.