Sæsonstart 2.0: Nu gælder det top 4
Lang snor eller udskiftninger

Først og fremmest skal man se på præmissen. For sæsonstarten har ikke været nem for Rungsted Seier Capital.

En nærmest uendelig lang række af skader og et kampprogram presset af CHL-kampene spiller i den grad ind.

Det er derfor lidt for tidligt i forhold til at male Fanden på væggen. Man skal være sikker på sin sag, når man i løbet af sæsonen skifter ud i truppen, for det er ikke altid sikkert, at det er sagen eller løsningen.

Man er dog nødt til at spørge, hvad der skal til, for at formkurven kan vendes – også inden det bliver for sent.

Her er det mest nærliggende at se på udskiftninger blandt importspillerne, da man grundet både lønloftet og gentlemanaftalen ofte er tvunget til at foretage skift her, da antallet af danske spillere, der kan gøre den ønskede forskel bare er marginalt lille – og sjældent tilgængelig, med mindre der kommer fyringer i udlandet.

Vi har tidligere set, at Tim Daly kunne begejstre i Champagnebugten, men kan han finde tilbage til det spil igen?

Hampus Gustafsson blev hentet til sidste sæson for at sikre noget tovejsarbejdskraft på isen – og leverede i den grad. Men er han den rette til at sikre en offensiv produktion i en kæde med to spillere med stærke individuelle spidskompetencer?

Kommer der mere fra Henrik Hetta end fysik og arbejdskraft på isen? Hetta viste gode takter i træningskampene, men siden comebacket har der ikke været meget farlighed over den tidligere Malmø-kaptajn.

Signingen af den 23-årige ungarer, Donat Szita overraskede i den grad her – især med henblik på tanken om en centerforstærkning, hvis ikke Hampus Gustafsson kunne løfte playmakerrollen.

Med en upper body-skade siden kampen i Herning har Szita indtil videre fået tre kampe. Hvornår han er tilbage, er et godt spørgsmål, men han ligner ikke ligefrem en spiller, der hverken løser playmakerspørgsmålet eller banker de mål ind, som der i den grad mangles fra topkæderne.

Spørgsmålet er i stedet, om det bliver en kort affære for Szita i Rungsted-trøjen, eller om man stadig tror på, at han har et uforløst potentiale, som nok skal blive indfriet, når han er tilbage efter skadespausen.

Bunden af listen

Af målmænd, der har spillet mindst tre eller flere kampe i grundspillet, er det kun Esbjergs unge u20-målmand, Richards Puce (der nu ser ud til at være blevet erstattet af en amerikansk målmand), der har en dårligere redningsprocent end Ville Kolppanen (88,7 kontra 89,0).

Kan Kolppanen og resten af holdet spille sig op, eller er man hos de danske mestre tilfredse med, at man har ligaens, statistisk set, dårligste førstemålmand?

Der har siden Champions Hockey League-kampen mod Rouen været en mindre kamppause frem mod tirsdagens opgør mod SønderjyskE i Bitcoin Arena.

Mon ikke kamppausen er blevet bruget på at få tænkt og talt nogle ting igennem i omklædningsrummet, så der kan løftes i flok? Det vil i hvert fald være rådet herfra.

Rungsted Seier Capital har tidligere vist, at de er kommet styrket ud ovenpå en mindre pause i forlængelse af en hård tid med svigtende resultater. Håbet herfra er klart, at de gør det igen.

En Final4-deltagelse er ikke en umulighed, selvom det ser svært ud. Men første skridt på vejen hertil kræver altså en sejr over SønderjyskE.