Coronasituationen i Nordjylland kan påvirke Final4-kvalifikationen
Final4 ishockey

Den kommende onsdag aften skulle sæsonens første udebanekamp mod Frederikshavn White Hawks være spillet.

Det bliver den ikke som følge af regeringens nedlukning af syv nordjyske kommuner – heriblandt Frederikshavn Kommune.

Det betyder, at kampen onsdag den 11. oktober bliver aflyst. Rungsted Seier Capital får, ligesom Frederikshavn White Hawks tildelt 1,5 point. Set med Rungsted-briller virker det mest af alt som et lidt ærgerligt pointtab.

I første omgang er alle kampe med Frederikshavn aflyst frem til og med den 3. december. Det er altså en aflysning af disse kampe:

11/11 – Frederikshavn – Rungsted

20/11 – Frederikshavn – Herning

22/11 – Herlev – Frederikshavn

24/11 – Frederikshavn – Esbjerg

27/11 – Herlev – Frederikshavn

29/11 – Frederikshavn – Herning

1/12 – Frederikshavn – SønderjyskE

Set i forhold til tabellen, så er Herlev og Herning sikret tre point, mens Esbjerg, Herning og SønderjyskE hver får 1,5 point. Ligesom Frederikshavn får 10,5 point over de kommende syv kampe.

Frederikshavn har vundet samtlige af deres kampe mod Esbjerg og Herlev i denne sæson, mens de har delt de to kampe mod SønderjyskE med en sejr til hvert hold. Endeligt tabte de deres hidtidige eneste kamp mod Herning i denne sæson.Kan afgøre Final4-kvalifikation

I forhold til kvalifikationen til Final4, så får nedlukningen af Frederikshavn Kommune direkte indflydelse.

Mens Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates er kvalificeret til Final4, så kæmper Esbjerg, Frederikshavn og SønderjyskE om de sidste to pladser.

Frederikshavn sikres dermed tre point i deres sidste to kampe, inden Final4-kvalifikaitonen er endelig. Dermed slutter de på 24 point.

Med Rungsted og Herning som modstanderne i de sidste to kampe, kan man altid spekulere i, om tre point i de to kampe er et godt udbytte for White Hawks eller ej.Frederikshavn kan blive Sorte Per – igen

Corona-nedlukningen af Nordjylland kan komme til at gøre ekstra ondt på Frederikshavn, for de kan med de 2 x 1,5 point i de to tilbageværende Final4-kvalificerende kampe for dem komme til at mangle point i forhold til at sikre muligheden for at forsvare titlen.

24 point er, hvad Frederikshavn skal håbe, er nok til at sikre en Final4-deltagelse.

Esbjerg har efter 12 kampe 23,5 point og ligner dermed et hold, der er godt på vej til at sikre klubbens første Final4-deltagelse. Et point i de sidste fire kampe er nok.

SønderjyskE har dermed fire kampe tilbage til at hente seks point på nordjyderne, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at tage den fjerdeplads, der giver adgang til Final4.

SønderjyskE møder her:

11/11 – Herlev (ude)

13/11 – Herning (hjemme)

17/11 – Rødovre (ude)

20/11 – Esbjerg (hjemme)

SønderjyskE har slået både Herlev, Herning og Rødovre i deres indbyrdes kampe i denne sæson, mens de tabte til overtiden til Esbjerg. Syv point i de fire kampe vil være nok for SønderjyskE.