Dagen derpå – Hvad gik der galt?
Ishockey regler

Vi går lidt ud fra, at I enten fulgte vores eller Metal Ligaens liveupdate, eller at I har læst lidt om resultatet fra gårsdagens kamp, så i stedet for et langt og fyldestgørende referat vil vi se lidt på, hvorfor det ikke blev til de tre point, som faktisk godt kunne være kommet med bussen hjem.

Dumme udvisninger

Det kostede gentagende gange momentum og spilovertag, når der skulle køre boxplay. Om det er fordi, at truppen ikke er spillet helt sammen endnu, så udskiftningerne ikke kører, eller hvad det er, så var en udvisning for seks mand på isen – og endnu en der ikke blev dømt på grund af dommernes manglende overblik, i kategorien dumme udvisninger.

Lindhøj fik også en, da han i et forsøg på at spille pucken væk bag eget mål endte med at smække staven op i hovedet på en Esbjerg-spiller – vel at mærke lige foran dommeren.

Og så var der Greens interference, hvor Boysen faktisk var fri små to meter fra Esbjerg-målet, Hansens holding, hvor han på egen blå nærmest fik lavet et brydegreb om halsen på Esbjerg-spilleren. Men kronen på værket må næsten være Boysens 10-minutters for at skyde på mål, efter Greens udvisning var fløjtet.

Mere kvalitet i afslutningerne

Det lyder voldsomt med en skudstatistik på 16-38. Det tyder på massivt Rungsted-overtag. Overtaget var der også, men det var langt fra 38 afslutninger, hvor kutteren brændte. Man kan lidt håbe, at det kommer, når vi kommer længere frem i turneringen, men der skal mere kvalitet i afslutningerne.

Det samlede indtryk

Kæden med Green, Boysen og Bergman efterlod – trods det ovennævnte, faktisk et godt indtryk fremad banen. Men med minus to til de tre så skal man måske sørge for, at de ikke alt for ofte bliver stillet overfor modstandernes farligste offensive våben. I bagkæden ser Morten Jensen ud til ubesværet at erstatte hullet fra Nicolai Weichel. Hans kædemakker, Brendon Nash, så faktisk også bund solid ud, da han lige kom i gang. Holder indtrykket fra Esbjerg stik, så kan vi have ramt en rigtig god mand her.

Andenkæden med Persson, Olsson og Hansen. Offensivt kom der ikke så meget fra denne kæde som håbet. Med blot to kampe sammen så kan man håbe, at der kommer mere fremad isen fra denne kæde. Man bør forsøge at matche denne kæde bedre med modstandernes førstekæde.

”Målkæden” – Tredjekæden var kæden bag begge Rungsted-mål. Det kunne faktisk også godt være blevet til flere fra denne kæde, da både Alexander B. Jensen og Nikolaj Rosenthal havde mulighederne dertil. Det kan være frækt at påstå, men med denne stærke trio er det måske ikke helt ved siden af at påstå, at vi på papiret har en af ligaens bedste tredjekæder – når alt svinger.

Fjerdekæden fik ikke meget istid, men der blev knoklet for føden, når de blev sendt på isen. Ingen finger at sætte på indsatsen herfra.

På backsiden ser Christoffer Lindhøj ud til at være vokset gevaldigt. Hvis man går over til atter at spille med to backer i powerplay, så er Lindhøj et godt bud på den ene backplads.

Vi er på banen med næste omgang liveopdatering, når det går løs i Vojens den 26. september.

Kampen i tal

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
24:55 1-0 Felix Scheel (Carson McMillan, Niklas Andersen) PP1
34:09 1-1 Alexander B. Jensen (Mikael Christensen, Nikolaj Rosenthal)
49:27 2-1 Alexis Loiseau (Felix Scheel, Colin Vock)
51:15 2-2 Nikolaj Rosenthal (Mikael Christensen, Alexander B. Jensen)
53:29 Alexis Louiseau

Udvisninger:
Esbjerg Energy: 4 x 2 min.
Rungsted Seier Capital: 6 x 2 min., 1 x 10 min. (Boysen).

Skud: 16-38 (3-8, 5-15, 8-15).

Tilskuere: 1.239.