Der er stadig ikke styr på Continental Cup
Denne sæson blev uden dansk deltagelse i Continental Cup, da der ikke var nogen dansk procedure på plads for, hvem der skulle deltage, hvis samme hold løb med både mesterskabet og pokaltitlen.

Det er der åbenbart stadig ikke.Kanal Frederikshavn kører i dag en artikel om, at pokalfinalisterne fra Frederikshavn White Hawks kan være på vej til at spille europæisk hockey.

Her siger Kim Petersen fra Danmarks Ishockey Union følgende:

– Vi er p.t. i kontakt med IIHF (International Ice Hockey Federation, red.) for, at de kan klargøre deres holdning helt. Vi forventer et endeligt svar i løbet af den næste uges tid.Fem år ingen løsning

Selvom vi er på vej ind i sjette sæson, hvor scenarioet med en dansk double har kunne skabe udfordringer i forhold til Continental Cup-deltagelsen, virker det dog til, at der endnu ikke er en afklaring på, hvordan denne udfordring løses.

Sidste år kostede denne manglende klarhed i reglerne om, hvem der får den danske plads i Continental Cup i tilfælde af samme finder af mesterskabet og pokaltitlen dansk deltagelse.

Her mente mange, at det måtte være Rungsted Seier Capital, der skulle deltage, idet de kom i finalen i pokaltureringen, hvor vinderen normalt kvalificerer sig til Continental Cup. Det er samme logik, der nu anvendes i dette tilfælde, hvor Frederikshavn White Hawks nu kan være i spil til at spille europæisk hockey.Hvad er tiebreakeren?

Vi har i løbet af sæsonen fra klubofficials hørt rygter om, at linjerne for, hvem den danske Continental Cup-plads går til, ville blive ændret. Her har det også været nævnt, at det fremover skulle være grundspilsvinderen, der ville tage den danske plads i Continental Cuppen, mens det skulle være pokalvinderen, der ville være nummer to i køen, såfremt grundspilsvinderen også skulle løbe med mesterskabet.

Dog har ingen af vores forskellige kilder haft et bud på, hvem der skulle have pladsen i tilfælde af, at et hold gjorde rent bord – som Rungsted Seier Capital har gjort det.

Med Danmarks Ishockey Unions udmelding til Kanal Frederikshavn tyder meget dog på, at man her seks år efter etableringen af Champions Hockey League stadig ikke har en procedure for, hvilken dansk klub der skal deltage i Continental Cup, såfremt et hold vinder både mesterskabet og pokaltitlen.

Tilbage står spørgsmålet, om en dansk double endnu engang skal koste dansk deltagelse i Continental Cup på grund af en manglende procedure. Da man stod i samme situation sidste sæson, var svaret et rungende JA.

Det er godt, at der ikke er lige så mange penge i europæisk ishockey, som der er det i europæisk fodbold, for så kunne sådan noget være blevet en dyr forretning for den klub, der ender med ikke at deltage.