Disse ligaspillere bør RSC se på
”Vi skal bare have et par danske profiler”… Hvor tit har man ikke hørt det i løbet af sommerpausen?

Der er dog ikke så let og lige til i takt med, at disse tit drager til udenlandske ligaer, når muligheden byder sig, eller stopper, når de når omkring de 30 år.

En stærk danskerstamme kan dog blive guld værd, det så vi i forrige sæson. Ikke overraskende er der også kamp om kandidaterne, når det gælder de danske profilers underskrifter.

Vi ser her på en række kandidater, som vi vil anbefale, at man ser på mulighederne for at hente til Rungsted:

Mads Larsen, Frederikshavn White Hawks

Hvis der er nogle danske spillere, der er i høj kurs, så er det de danske backer, der ligger omkring landsholdet. Sådan en finder vi i Frederikshavns Mads Larsen, der slog vejen forbi Champagnebugten i 2016-2017 sæsonen, hvor han ellers forsøgte sig i det svenske.

I denne sæson blev det til 37 point i 48 kampe, hvilket unægtelig gør, at den 24-årige back kan udfylde rollen for en udenlandsk back i truppen.

Set ud fra de danske backer, der har spillet sidste sæson i Metal Ligaen, så er Mads Larsen vores bedste bud på en dansk back, som man bør bestræbe sig i at hente til Rungsted.

Martin Eskildsen, SønderjyskE

Noget der ofte savnes fra Rungsteds danske spillere, så er det en mere markant fysisk tilstedeværelse på isen. Savnet deraf fik blikket rettet mod Vojens og den 24-årige forward Martin Eskildsen.

Eskildsen viste i denne sæson, at han kan mere end blot at vise en fysisk tilstedeværelse på isen. Med 13 mål viste Eskildsen, at han også kan udfylde andre roller på isen, hvilket gør, at han er et kort, der kan spilles i flere situationer og især være det kort, som Rungsted savner.

Mathias Seldrup, Esbjerg Energy

Sidste bud på en dansk ligaspiller, som man bør se på mulighederne for at hente til Rungsted, er en direkte konsekvens af, at Thomas Lillie ikke ser ud til at fortsætte hos Rungsted Seier Capital.

Vil man bevare den ekstra fleksibilitet i truppens sammensætning, så er en dansk målmand en stor hjælp. Da vi ikke ser de store muligheder i, at Sebastian Dahm vender hjem til Metal Ligaen, så retter vi blikket mod vest i form af Esbjerg Energys Mathias Seldrup.

Seldrup har over de sidste sæsoner erobret pladsen som Mark Pedersons førstevalg i målet. Hvis Pederson forlader Esbjerg, kan det være et godt tidspunkt for Seldrup til at prøve noget nyt. Ønsker man en dansk førstemålmand, så er Mathias Seldrup godt og vel det eneste bud.