Drømmen går i opfyldelse for Green og Schulze
Gustav Green, Rungsted Seier Capital

De klarede det endelige cut og er klar til at trække i den rød-hvide trøje anden juledag, når pucken smides i Vancouver og mægtige Canada venter på hjemmebane. Der venter uden tvivl en oplevelse af de største, når Rungsted-drengene går på isen med det danske U20-landshold.

– Det betyder alt for mig at komme med til VM. At kunne spille for sit land, er i mine øjne noget af det største, som man kan. Det er noget, som jeg sætter utrolig stor ære og stolthed i, fortæller Oscar Schulze til Champagnebugten.

At trække løven over hovedet er noget, som de unge Rungsted-spillere har drømt om i mange år. At det så sker til en slutrunde i ishockeysportens hjemland, gør næppe oplevelsen dårligere.

– Det betyder rigtigt meget, da man har gået og drømt om det, lige siden man begyndte at høre om ungdomslandsholdene, fortæller Gustav Green.

Målet og drømmen
Målet og drømmen for det danske U20-landshold plejer at være to vidt forskellige ting, når de unge danskere skal op imod verdens absolut bedste ishockeytalenter. Sådan er det også i år.

Danmark er gruppens klare favorit til at ryge i nedrykningsspillet, men efter flere gange at være gået videre fra gruppespillet, drømmer de unge danskere også om det igen i år.

– Jeg forventer, at de andre nationer er rigtige gode og at man skal præstere sit allerbedste, for at kunne følge med. En kvartfinale og ikke at spille nedrykningspil, og så ved man aldrig hvad der kan ske når man står i kvartfinalen, fortæller Gustav Green om forventningerne til U20 VM – nogle forventninger klubkammeraten fra Rungsted Seier Capital, Oscar Schulze deler:

– Jeg ved ikke, om jeg decideret har en målsætning for en dansk VM-præstation. Jeg tror bare, at vi skal ud og tage det kamp for kamp og håbe på, at vi kan lave et godt resultat – og så må vi tage den derfra. Nedrykning er selvfølgelig et no go! Det kunne dog være sjovt at “drille” nogle af de store nationer lidt, måske lave en overraskelse.

Fejrer nytår på isen
Gustav Green, Oscar Schulze og Jonas Røndbjerg kommer til at få en unik nytårsaften – dansk tid. Den 31. december spiller Danmark nemlig mod Tjekkiet. Kampen begynder kl. 22.00 dansk tid, så det danske U20-landshold vil være i kamp, når Rådhusklokkerne ringer og vi tager hul på 2019.

Kampprogrammet (danske tider):
26/12 – 02.00 Canada-Danmark
27/12 – 22.00 Rusland-Danmark
29/12 – 22.00 Danmark-Schweiz
31/12 – 22.00 Danmark-Tjekkiet