Et Must-Win Battle
Mikael T. Christensen, Rungsted Seier Capital.

To kampe, to nederlag, nul point og en sidsteplads i ligaen (kun Herlevs 4 strafpoints gør at de ligger under os i tabellen). Ikke just den start vi havde tænkt os.

En objektiv analyse vil dog sige, at det ville være forventeligt.

Nederlaget til et Gentofte-hold, der er tæt på identisk med sidste år. Hvilket betyder, at deres spilsystemer fungere bedre end et Rungsted-hold med ny træner og nyt spilsystem samt 13 nye spillere. Og så et nederlag på 1 mål på udebane til de danske mestre, der har spille 4 træningskampe og 4 CHL kampe inden sæsonstart med fuldt hold plus en udebanesejr i Frederikshavn.

På den positive side er, at vi har vundet skudstatistikkerne hhv. 29-15 og 38-16 måske er det ikke alle afslutninger, der har været lige kvalificerede, men det giver vel pote på et tidspunkt.

Desværre har defensiven ikke fungeret. Lindskoug er gået fra en redningsprocent i træningskampene på 93,3% til 80,7%. Hvad han holdt samme redningsprocent som i træningskampene havde modstanderne kun scoret 2 gange!!!

Vi har identificeret 2 hovedproblemer.

Afstanden mellem spillerne

Der er for stor afstand mellem spillerne. For eksempel i førstekæden hvor Bergman og Boysen begge er meget offensive, måske for offensive til Green, der ikke har den samme speed op ad banen, dette betyder, at der spillet ikke hænger sammen, vi ser også alt for mange gange at backerne transportere pucken frem fordi der er kommet for stor afstand mellem spillerne, hvilke medfører, at transition-spillet bliver for langsom og vi er alt for nemme at lukke ned for.

Løsning: Backerne skal være hurtigere til at vende og igangsætte spillet. Måske er det også på tide at Johansson enten bytter Boysen med Hansen eller Bergman med Persson. Dette vil flytte Bergman og Boysen i hver sin kæde og måske vil en Persson eller Hansen i Green kæde gøre at sammenhængskraften bliver bedre. Ikke kun i opspillet men også i defensiven hvor Bergman og Boysen ofte kommer så langt frem at det bliver for let at spille pucken opad banen for modstanderne.

Redningsprocenten skal op

80,7% siger det hele. Hvis vi skal være med i toppen så taler vi 91-92%. Flere af målene skyldes opspilsfejl, hvor vi taber pucken i egne zonen og hvor Lindskoug ikke forventer, at modstanderne pludselig skal få en kæmpe chance. Derudover har vi indkasseret 2 PP-mål plus et PS-mål forårsaget at dumme udvisninger, mange af disse i angrebszonen. Især William Boysen har virket overtændt for at bevise, at pladsen i førstekæden er fortjent, men 16 udvisningsminutter + et begået straffeslag er ikke ok.

Løsning: Væk med de unødvendige udvisninger. Det behøver man ikke træne. Og så skal Johansson nok coache unge Boysen lidt mere og hvis det ikke er nok, så ind med Emil Oliver på pladsen. Han gjorde det fint i træningskampene. Derudover skal trænerne måske overveje Feuk på kassen mod Rødovre.

Derudover erfarer champagnebugten.dk, at Mike Vernace med 100% sikkerhed spiller i morgen. Forhåbentligt betyder det, at forsvaret og opspillet bliver yderligere styrket.

Rødovre er ifølge diverse odds-firmaer sat til at ligge under Rungsted i tabellen; så der skal 3 point på kontoen.

De to træningskampe viste dog, at man ikke skal tage en sejr for givet. Det var to tætte kampe. Rødovre har i forhold til sidste sæson fået Ridderwall tilbage i målet. En langt stærkere keeper end Carozzi fra sidste sæson og derudover er holdet forstærket med to nordamerikanske backer, hvor især Montgomery virker stærk.

Til sæsonen har Rødovre mistet 7 danske spiller og har kun fået 3 ind i truppen, så tiden er forbi hvor Rødovres varemærke var bredere end alle andre hold og hvor de let kunne hente spillere fra deres 1. divisionshold, der kunne gå direkte ind i truppen og levere fra dag 1.

Alt-i-alt er kampen mod Rødovre et Must-Win Battle. Kun 3 point er godt nok.