Faceoff-redaktør: Rungsted er en alvorlig top fire-bejler
Rungsted Seier Capital mod Esbjerg Energy i Bitcoin Arena.

Ventetiden lakker mod enden – og det er vi i den grad glade for. Nu er det tid til, at forventningerne skal indfries eller ishockeyhjerter bristes.

Vi har talt med Faceoff-redaktør Michael Søvsø om, hvad han forventer af Rungsted i denne sæson.

Hvor ser du Rungsted i denne sæson – og hvorfor?

– Jeg ser klart Rungsted som en kandidat til en plads i Final Four i første omgang, og når vi kommer længere hen på sæsonen også en kandidat til en semifinale. Baseret på, at Rungsted på papiret har en bredere og mere velsammensat trup end i sidste sæson.

– Sidste år var der flere “impulsindkøb” – eksempelvis Fabian Brunnström og vel også Kent McDonell – og Rungsted viste sig slet ikke som en sammensvejset enhed med et klart koncept, da de det endelig gjaldt i slutspillet.

– Min fornemmelse er, at Johansson med sit kendskab til den danske liga har hentet flere af de rigtige spillertyper plus, at den danske stamme ser rigtig fin ud. Jeg vil her fremhæve en mand som Mikael T. Christensen, der i min optik var den bedste Rungsted-spiller over hele sæsonen i fjor. Han var også manden, der sammen med målmand Tarkki bar Rungsted gennem Metal Cup-finalen.

– Der er flere spillere med potentiale i Rungsted. Eksempelvis William Boysen, der lige mangler det sidste for det absolutte gennembrud på liganiveau og Morten Jensen, hvis niveau bliver spændende at tjekke ud efter en del år i Sverige. Han er et af de mere spændende indkøb i den her sæson. I den mere rutinerede afdeling har vi Christoffer Lindhøj, der kommer defensivt forbedret hjem fra Gentofte, og gode gamle Morten Green har ikke landsholdet at tænke på i denne sæson og kan lægge alle sine kræfter i Rungsted. Nikolaj Rosenthal må også være opsat på endelig at komme over en kvartfinale med sin klub.

Hvad mangler Rungsted for at være en medaljekandidat?

– Ikke så meget, faktisk. I forlængelse af første spørgsmål kunne man jo svare et konstant, kontant og hårdtarbejdende kobbel af udlændinge og en målmand, der stikker ud over en hel sæson. Udlændingene tror jeg umiddelbart på, men de tre nordamerikanere skal – trods gode papirer – først bevise deres værd. Jeg har set Lindskoug en enkelt gang i den her sæson og var imponeret. Har Rungsted ramt en goalie den her gang efter to fejlkøb i Clemente og Lerg? Det bliver vitalt for dem med den totale tryghed i målet. Og så har Rungsted Sebastian Feuk, som uden problemer kan og skal tage mindst 10-12 kampe. Sidst, men ikke mindst: Vildskab, vindermentalitet og selvtillid som i Metal Cup-finalen sidste år. Den slags skaber begejstring og medvind.

Hvad forventer du at se fra Rungsted i denne sæson?

– En langt strammere defensiv og et “tættere hold” end sidste sæson. Færre tilfældigheder og dumheder, bedre disciplin og flere sejre, når grundspillet gøres op. At det måske ikke bliver topunderholdende, kan folket sagtens leve med, hvis Rungsted bliver et vinderhold. Udfordringen bliver at holde kadencen, hvis det bliver til både Final Four og seks kampe i Continental Cup.