Frederikshavn kræver Rosenthals scoring annulleret – DIU ser på sagen
Der var mildest talt ikke stor tilfredshed med den afgørende kendelse i søndagens semifinale, hvor Nikolaj Rosenthal blev matchvinder i absolut sidste øjeblik.

Om det var før hornet lød eller ej, var der efterfølgende stor uenighed om. Ikke mindst i Frederikshavn-lejren, der havde udset sig en overtidsafgørelse.

Får frederikshavnerne ret, så kan det meget vel ende med det, for de nordjyske høge har nemlig indgivet en officiel klage til Danmarks Ishockey Union, hvor de kræver målet annulleret på baggrund af TV-billederne og kampen spillet om eller afgjort ved at spille den overtidsperiode, som de havde udset sig i søndagens kamp.

– Det kan simpelthen ikke passe, at vi skal taberdømmes på sådan en tynd dommerkendelse. Mario Simioni har jo ret, når han siger, at de danske dommere er håbløse. Først mistede jeg en masse point, da Hvidovre gik konkurs og nu skal jeg så snydes for en plads i finalen på grund af de danske dommere. Der er bare ikke fair, siger en tydeligt frustreret Dale Mitchell til Kanal Frederikshavn ovenpå indgivelsen af klagen.Sådan bliver sagens gang

I klagen fra Frederikshavn er der lagt op til, at man spiller overtidsafgørelsen på tirsdag, når Rungsted Seier Capital skal til Frederikshavn og spille semifinaleseriens fjerde kamp.

Her går nordjydernes forslag på, at man spiller overtidsafgørelsen, inden man tager hul på selve kamp fire. Det kræver dog, at Danmarks Ishockey Union giver White Hawks medhold i klagen.

– Nu må vi se, hvad vi beslutter os for i løbet af mandagen. Nu tager vi altid indsigelser og klager fra klubberne med stor alvor, så vi er nødt til at se på sådan en klage med alvorlige briller. Det går ikke, hvis vi endnu engang får sendt et forkert hold videre i en turnering, siger DIU-direktør Ulrik Larsen til TV2 Sport og henviser til den gang, hvor Vojens ved en fejl fik semifinalebilletten på Rungsteds bekostning.

DIU forventer en afklaring på sagen i løbet af tirsdag formiddag, så holdene har mulighed for at forberede sig på tirsdagens kamp/kampe, uanset udfaldet.