Grubak får chancen
Rungsted Seier Capital giver i sæsonens 11. kamp spilletid til den fjerde målmand i denne sæson, idet 18-årige David Grubak starter i målet, når Rungsted Seier Capital møder SønderjyskE.
Tæller vi træningskampene med, så bliver Grubak den femte målmand til at indtage Rungsted-målet denne sæson.

LÆS MERE: Dagens spil: SønderjyskE – Rungsted Seier Capital

Der var ellers lagt op til, at det var Oliver Plain, der skulle starte i Rungsted-målet i aften. Eller… Det var der mange af os, der nok havde forventet, idet Plain har været backup for Thomas Lillie ovenpå Jon Lee Olsens skade.

Hvem er David Grubak?
Første overraskelse var, at Thomas Lillie ikke er klar. Den anden overraskelse er, at det ikke bliver Oliver Plain der starter i målet.
Plain har ageret backup-målmand, mens Jon Lee-Olsen har været skadet, men nu bliver det altså David Grubak, der er makker med Oliver Plain på 1. divisionsholdet, der starter i kassen.

LÆS MERE: Big data – Evaluering efter første runde (9 kampe)

Grubak er årgang 2000 og er oprindeligt fra Herlev, men har spillet juniorishockey de to sidste sæsoner i svenske Bäcken HC, der spiller i 1. division, hvor han blandt andet stod syv kampe på deres U20 hold i sidste sæson med en redningsprocent på 93.8%. I år danner han så målmandsduo med Oliver Plain på RIK’s 1. divisionshold.

Holdet tabt de første 10 kampe i rækken (holdet er jo i en genopbygningsfase, efter RIK sidste år ikke havde spillere nok og måtte stille med et fælles hold med Herlev). I de 10 kampe har Grubak startet inde i fire kampe og er blevet indstiftet i yderligere to kampe. Totalt har han lukket 25 mål ind. Plain har startet i seks kampe og blevet udskiftet to gange. Plain har lukket 23 mål ind.
Der er altså tale om to målmand på rimeligvis samme niveau. Hvorfor det så bliver Grubak, der starter inde, ved vi ikke. Vi arbejder på sagen….

HUSK du kan følge kampen på Champagnebugten!