Historisk topscorerliste: Danskerne topper som aldrig før
Kampen om den historiske topscorertitel

Med så mange danskere på den aktuelle topscorerlistes top 10 åbnes der for endnu en historisk bedrift – nemlig en dansk topscorer.

Seneste danske topscorer var Kasper Degn, der toppede listen tilbage i 2003/2004-sæsonen med 51 point i 36 kampe.

Degns topscorertitel er samtidig også den eneste gang, siden grundspillet og slutspillet blev opdelt rent statistisk, at en dansk spiller har toppet topscorerlisten.

Med otte danskere på den aktuelle top 10 – og 13 på den aktuelle top 20, så er der i den grad åbnet for muligheden for en dansk topscorer som sjældent set.

Det kræver dog, at de danske drenge fortsætter med at producere i samme stil som hidtil.

Hvor mange point kan de enkelte spillere på den aktuelle top 10 så nå?

Fortsætter de den aktuelle produktion, så kan Esbjerg Energys forward, Søren Nielsen, ende som topscorer. Med 18 point i 13 kampe har Esbjerg-forwarden et point pr. kamp-snit på 1.38.

Spiller han Esbjergs resterende 33 kampe i grundspillet, så giver det en teoretisk produktion på 63 point, hvilket teoretisk set kan sikre Nielsen topscorertitlen foran Hernings Mathias Bau med 61 point og Frederikshavns Lucas Andersen med 56 point.

Læs Champagnebugtens bud på hvorfor der netop i denne sæson er så mange danske spillere, der på nuværende tidspunkt dominerer i topscorerlistens top 10 på næste side.