Historisk topscorerliste: Danskerne topper som aldrig før
Derfor dominerer danskerne top 10-listen

Det er helt uvant at se så mange danske spillere på topscorerlistens top 10. Igennem utallige sæsoner har man været vant til, at udenlandske profiler har fyldt på netop denne liste.

Forklaringen på ændringen skal desværre næppe ses med de romantiske rød-hvide briller på. For de danske spilleres dominans på listen skyldes ikke, at ligaens danske spillere er blevet markant bedre frem mod denne sæson.

Vinklen skal derimod drejes 180 grader, så fokus kommer på de udenlandske spillere.

Her spiller klubbernes økonomi og lønloftet nemlig ind. Metal Ligaens aktuelle niveau, sportsligt såvel som økonomisk, betyder nemlig, at det er svært at tiltrække de profiler, der som tidligere lavede 60-70-80 point på en sæson.

Sammenligner man lønningerne med de øvrige europæiske ligaer, så ligger Metal Ligaen også i den lave ende, når det gælder lønningerne.

Dertil kommer den nye post corona-virkelighed, hvor en lang række spillere over de seneste to sæsoner har indstillet karrieren grunden den verdensomspændende usikkerhed, der ramte sporten.

Udsigten til at vi ender med en historisk danskpræget topscorerliste i Metal Ligaen, er dermed ganske sandsynlig – både i forhold til antallet i top 10, der meget vel kan tangere eller overskride de fem, der er den hidtidige rekord, og muligheden for den blot anden danske topscorer i 20 år.

*Statistikkerne er taget fra Eliteprospects fredag den 29. oktober kl. 10:00. Der tages forbehold for fejl og manglende opdateringer i forhold til antallet af spillede kampe i Metal Ligaen.