Hockey is back – Rungsted jagter pligtsejren
TJ MOORE

Sidste del af grundspillet skydes i gang med et opgør mod Odense Bulldogs, der efter en kummerlig sæson er begyndt at have lidt mere bid i sig.

Det er derfor vigtigt, at de ikke undervurderes, da pointtab mod bundholdet absolut ikke er noget, som man må få, hvis man vil gøre sig forhåbninger om en plads i top fire.

Med de seneste fem ligakampe i betragtning, så var Odense bedre kørende end Rungsted Seier Capital op til landsholdspausen.

Odense kan derfor teoretisk stadig nå Rødovre på ottendepladsen og spille sig i slutspillet, men der skal dog hentes 18 point for at hente Rødovre, hvilket de har ni kampe til at gøre.

Trekantsdrama om fjerdepladsen

Kampen om pladserne i top fire er langt fra afgjort, så reelt er alt fra andenpladsen til fjerdepladsen stadig i spil. Der er dog et lille hul op til tredjepladsen, hvilket gør, at fokus nok mere må være på at få fjerdepladsen.

Her ligner det et trekantsdrama mellem Rungsted Seier Capital, Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy, idet blot tre point adskiller de tre hold.

Udover sejre i de indbyrdes opgør mod top fire-konkurrenterne, så kræver det pligtsejre over Odense Bulldogs, som Rungsted Seier Capital møder to gange i de resterende kampe, hvis fjerdepladsen skal havne hos de forsvarende mestre.

Næsten fuldt hold

Ovenpå landsholdspausen bør skadeslisten hos Rungsted Seier Capital være skrumpet lidt. Ud fra vores oplysninger så er det kun langtidsskadede Mikkel Persson og Anders Poulsen, der stadig er ude.

Erik Hjalmarsson har dermed mulighed for at stille med fire kæder til opgøret mod Odense, hvilket bør give den fordel, der kan sikre en sejr.

Det kræver dog, at man stadig leverer samme stærke defensive indsats, som der blev vist ved Final4, men det kræver også, at den offensive effektivitet forbedres markant.

I store dele har det været enten eller, når der har været tale om effektiviteten i den offensive og defensive zone. Der skal enten eller gerne blive til både og.