Holdintroduktion – HC Kurbads
Så er vi nået til Continental Cup-ugen. Op til fredagens kampe kører vi forskellige former for optakter og vi lægger ud med fredagens modstander, lettiske HC Kurbads.

Klubben
HC Kurbads er etableret i 1996, men spiller sin kun sjette sæson i den bedste række.

Allerede i sin anden og fjerde sæson var holdet i finalen om det lettiske mesterskab, men først sidste år lykkedes det at få pokalen i hus. Efter at have været bagud 0-3 mod HK Mogo vendte og vandt HC Kurbads mesterskabet med 4-3 i kampe.

Holdet finansieres af transportfirmaet Logot Kurbads, der også er navnesponsor. Logot Kurbads har efter sigende en ishockeygal direktør, Andis Pikans, der har meget store ambitioner for klubben, der ligger i udkanten af Riga.

Kvalifikation
Ligesom Rungsted Seier Capital så er dette HC Kurbads første internationale optræden. Da den lettiske liga er rangeret lavere end Metal Ligaen, EIHL og den hviderussiske liga, så trådte HC Kurbads allerede ind i Continental Cup i sidste runde.

Lidt overraskende kvalificerede HC Kurbads sig til runden i Saxo Bank Arena med sejre over blandt andet det ukrainske hold, som Odense Bulldogs mødte sidste år. Men letterne var totalt overbevisende og var allerede kvalificeret efter de to første kampe.

Liga status
HC Kurbads ligger på en tredjeplads i en meget lille liga på kun seks hold, så i modsætning til sidste år kan HC Kurbads ikke følge med de to tophold, HK Mogo og Liepaja.

Tidligere Metal Liga-spillere
En enkelt spiller fra HC Kurbads har spillet i Metal Ligaen. Den nu 35 år gamle Janis Sprukts spillede nemlig som 21-årig 15 kampe for Odense Bulldogs, inden karrieren gik til NHL/AHL, hvor han spillede to sæsoner for Florida Panthers og deres farmerhold, Rochester Americans. Derefter gik turen til KHL, hvor han spillede fem sæsoner. Med alderen er han dog ”gledet” ned igennem ligaerne og er nu at finde i den hjemlige liga. Sprutks har også spillet 12 VM-turneringer for Letland.

Udover Janis Sprukts så har HC Kurbads en enkelt kending mere, nemlig træneren, Aleksandrs Macijevskis, der spillede 12 sæsoner i dansk ishockey og må betragtes som en af de store profiler i den danske liga.

Andre spillere du måske kender
Man skal være stor Letlands-specialist for at kende spilleren på det lettiske holdkort. De har nemlig ingen udlændinge på deres hold.

Kim Petersen fra DIU omtalte dem også efter sidste runde i Continental Cup, hvor han var supervisor, som er sammenligneligt med et dansk metalligahold – hvis klubberne stillede uden deres udlændinge.

Eneste navn vi faldt over, udover Janis Sprukts, er den 36-årige Martins Cipulis, der har spillet 302 KHL kampe og deltaget i 10 VM-slutrunder for Letland.